Tame Impala - Currents

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ακριβώς στη μέση του καλοκαιριού, μία τελείως αντιτουριστική περίοδος για νέες κυκλοφορίες, προσγειώνεται στα ηχεία μας ο νέος δίσκος των Tame Impala. Οι νεαροί Αυστραλοί δεν είναι πλέον άλλο ένα ελπιδοφόρο όνομα του underground rock. Με τον προηγούμενο δίσκο τους, ''Lonerism'', κέρδισαν επάξια τον τίτλο να συγκαταλέγονται στο κλειστό club συγκροτημάτων που έχει αναλάβει να οδηγήσει το rock σε νέα μονοπάτια τη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Η κυκλοφορία του ''Currents'' επιβεβαιώνει ότι τα καταφέρνουν περίφημα. Αν το ''Lonerism'' ήταν η χρυσή τομή ανάμεσα στη νεοψυχεδέλεια και την pop λογική, το ''Currents'' είναι κάτι παραπάνω. Αρκετά πιο ανυχτόμυαλο και πλουραλιστικό, κλείνει το μάτι πονηρά και σε άλλα μουσικά είδη. Επιρροές από electronica, disco και funk, είναι εμφανείς στο νέο δίσκο των Tame Impala, κάτι που συμβάλλει στο να κάνουν το ''ένα βήμα παραπέρα'', που είναι απαραίτητο για τέτοια συγκροτήματα. Δεν κάθονται να επαναπαυθούν στις δάφνες του πρόσφατου παρελθόντος τους και να δρέψουν τους καρπούς της, αλλά νιώθουν τη δημιουργική ανάγκη να προχωρήσουν σε νέα αχαρτογράφητα για αυτούς νερά.

Ο δίσκος ξεκινά με το εντυπωσιακό ''Let It Happen'', ένα κομμάτι που έχουμε ακούσει εδώ και καιρό, και ουσιαστικά προετοίμασε το έδαφος για την επιστροφή των Tame Impala. Στα οχτώ λεπτά του συμπυκνώνει όλες τις νέες ηχητικές κατευθύνσεις του συγκροτήματος. Χορευτικό κατά μία έννοια, δίνει ταυτόχρονα νέα διάσταση στον όρο ψυχεδέλεια, αφού περιέχει όλες τις παραμέτρους του όρου, απλά αυτές είναι δοσμένες με έναν τελείως σύγχρονο τρόπο. Σίγουρα θα είναι ένα από τα singles που θα καθορίσουν το 2015 και θα αποτελέσει αφορμή για παρεμφερείς απόπειρες και από άλλους στο άμεσο μέλλον. Στο ίδιο κλίμα κινείται και το ''The Moment'', ενώ το ''Yes, I 'm Changing'' είναι μία τριπαρισμένη μπαλάντα, σαν αυτές που μας είχαν χαρίσει οι MGMT στο πρόσφατο παρελθόν. Στο ''Eventually'' κάνουν την εμφάνισή τους τα γιγάντια riffs που χαρακτήρισαν το ''Lonerism'', αλλά έδώ είναι προσαρμοσμένα στη νέα λογική του συγκροτήματος. Το μονόλεπτο ιντρλούδιο με τίτλο ''Gossip'' λειτουργεί ως γέφυρα για το funky rock του ''The Less I Know The Better''. Ένα κομμάτι που διεκδικεί το δίκό του χώρο στα απανταχού dancefloors και σίγουρα προσφέρεται για ακόμα πιο groovy remixes. Το ''Past Life'' είναι ένα δύστροπο και πειραματικό κομμάτι, που εξερευνά τη σκοτεινή πλευρά των Tame Impala, το ακριβώς αντίθετο δηλαδή από το poppy ''Disciples'' που ακολουθεί. Μία λευκή soul ατμόσφαιρα ντύνει το ''Cause I 'm A Man'' κάνοντας το ένα από τα πιο συναισθηματικά κομμάτια του δίσκου. Οι τριπαρισμένες μελωδίες έχουν για ακόμα μία φορά τη τιμητική τους στα ''Reality In Motion'' και ''Love/Paranoia'' και ο δίσκος κλείνει με άλλο ένα σπουδαίο κομμάτι, το ''New Person, Same Old Mistakes''. To ''Currents'' είναι ένας πραγματικά φρέσκος δίσκος για την εποχή μας, ενώ οι εσωστρεφείς στίχοι του αποτυπώνουν τη συναισθηματική κατάσταση του ηγέτη των Tame Impala, Kevin Parker. Χωρίς υπερβολές θα μπορούσε να τοποθετηθεί σε λίγα χρόνια ακριβώς δίπλα από το ''Ladies and Gentlemen We Are Floating In Space'' των Spiritualized. Ένας δίσκος παρεμφερούς λογικής και συναισθημάτων με το magnum opus του Jason Pierce. Οι Tame Impala με το ''Currents'' κατάφεραν να κυκλοφορήσουν έναν δίσκο ορόσημο για την εποχή του και αυτό από μόνο του δεν είναι συχνό φαινόμενο στις μέρες μας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon