Δέκα σπουδαία κομμάτια που δεν περιλαμβάνονται σε δίσκους συγκροτημάτων

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μερικές φορές τα συγκροτήματα επιλέγουν να μην συμπεριλάβουν κάποια κομμάτια σε δίσκους τους και να τα κυκλοφορήσουν αυτόνομα ως singles. Αυτό μπορεί να γίνει είτε γιατί το συγκρότημα βρίσκεται σε περίοδο υπερπαραγωγής κομματιών, οπότε δεν χωρούν όλα σε κάποιο full album, είτε για κάποιον άλλον ιδιαίτερο λόγο που σχετίζεται με το ίδιο το κομμάτι. Πάμε να θυμηθούμε ορισμένες χαρακτηριστικές περιπτώσεις όπου τα συγκεκριμένα κομμάτια σημείωσαν μεγάλη επιτυχία και δεν περιέχονται σε κάποιον δίσκο.

1. Oasis - Whatever

Ανάμεσα στους δύο πρώτους και καλύτερους δίσκους τους, οι Oasis κυκλοφόρησαν σε single το ''Whatever''. Το ύφος του κομματιού ήταν τέτοιο που του εξασφάλισε τεράστιο airplay. Λίγο η παρουσία εγχόρδων, λίγο η γεμάτη αυτοπεποίθηση ερμηνία του Liam, το τοποθετούν στα απόλυτα highlights της πορείας τους.

2. Bruce Springsteen - Streets Oh Philadelpia

Μία λίγο διαφορετική περίπτωση αποτελεί το ''Streets of Philadelphia'' του Bruce Springsteen. Δεν περιέχεται σε κάποιο δίσκο του ''Αφεντικού'' και για αυτό μπαίνει στη λίστα μας, αλλά γράφτηκε για τη ταινία ''Philadelphia'' που χάρισε στον Tom Hanks το Oscar πρώτου ανδρικού ρόλου και στον Springsteen αυτό του πρωτότυπου κομματιού.

3.Blur - Popscene

Οι Blur όταν κυκλοφόρησαν το ''Popscene'' ως αυτόνομο single δεν είχαν θέσει υποψηφιότητα για την κορυφή της brit pop. Ακόμα και αυτή βρίσκονταν στα σπάργανά της. Το κομμάτι έγινε highlight στις συναυλίες των Blur, εξαιτίας και του punk pop χαρακτήρα του.

4.My Bloody Valentine - You Made Me Realise

Ένα από τα κομμάτια που συνέβαλαν τα μέγιστα στον μύθο των My Bloody Valentine είναι αναμφισβήτητα το ''You Made Me Realise''. Και αυτό δεν περιέχεται σε κανένα full album της μπάντας.

 

5. The Stone Roses - Fools Gold

Ο πρώτος δίσκος των Stone Roses προκάλεσε πραγματική αίσθηση στην εποχή του, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ανεξάρτητη μουσική. Λίγο αργότερα κυκλοφόρησαν ως single το ''Fools Gold'' και έγιναν ακόμα πιο groovy από όσο ήταν μέχρι τότε. Το κομμάτι υπάρχει σε μεταγενέστερες εκδόσεις του ντεμπούτου τους αλλά όχι και στην πρώτη, για αυτό και το βάζουμε στη λίστα μας.

6. New Order - Blue Monday

Ως γνωστόν οι New Order τα πιο εμπορικά κομμάτια τους τα κυκλοφορούσαν σε single, χωρίς να τα συμπεριλαμβάνουν στους δίσκους τους. Θα μπορούσαμε στη θέση του ''Blue Monday'' να είχαμε διαλέξει το ''True Faith'' ή το ''Temptation'', αλλά το ''Blue Monday'' είναι αυτό που καθόρισε τον ήχο τους, πετυχαίνοντας τη χρυσή τομή ανάμεσα στην indie pop και το electro.

7. Joy Division - Love Will Tear Us Apart

Οι New Order προέκυψαν από τις στάχτες των Joy Division μετά την αυτοκτονία του Ian Curtis. Και οι Joy Division είχαν επιλέξει το πιο γνωστό τους κομμάτι να μην  υπάρχει σε κανέναν από τους δύο δίσκους που πρόλαβαν να ηχογραφήσουν και αυτό δεν είναι άλλο από το ''Love Will Tear Us Apart''.

 

8.The Jesus And Mary Chain - Upside Down

Στα μέσα των 80ς οι Jesus and Mary Chain κατεβαίνουν από τη Γλασκώβη στο Λονδίνο και κυκλοφορούν ένα single από τη Creation, του φίλου τους Alan McGee, με τίτλο ''Upside Down''. Οι παραμορφώσεις χτυπάνε κόκκινο, οι μουσικοί γραφιάδες προβληματίζονται αν είναι αριστούργημα ή σκουπίδι, και κάπως έτσι ξεκίνησε το shoegaze.

9.Suede - Stay Together

Οι Suede ανάμεσα στους δύο πρώτους δίσκους τους κυκλοφόρησαν ως single ένα από τα πιο όμορφα κομμάτια τους. Αυτό ήταν το ''Stay Together'' και ακόμα θυμάμαι τις συνεχόμενες προβολές που είχε από το MTV.

10. The Smiths - Panic

Είναι απολύτως γνωστό ότι οι Smiths δεν κυκλοφόρησαν κανένα κακό κομμάτι, ούτε καν μέτριο. Οπότε και αυτά που κυκλοφορούσαν μόνο σε singles ήταν το ίδιο τέλεια με αυτά που επέλεγαν για τους δίσκους τους. Από αυτά καθαρά τυχαία επιλέγουμε το ''Panic''.

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon