Οι Monovine απαντούν στις ερωτήσεις του Presspop

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δύο ημέρες πριν την εμφανισή τους στο Memphis Rock Bar (Καραϊσκάκη 122), οι Monovine απαντούν στις ερωτήσεις του Presspop και μας βάζουν στο κλίμα για το εκρηκτικό live που θα παρακολουθήσουμε. Μιλούν για τα επερχόμενα σχέδιά τους, για τη κρίση αλλά και για εμπόριο όπλων.

 

 

Για κάποιον που δεν έχει τύχει να σας παρακολουθήσει μπορείτε να περιγράψετε με λίγα λόγια τον ήχο σας;

Το πιο παρεμφερές είδος νομίζουμε θα ήταν κάτι ανάμεσα στο punk και το grunge των 90s. Γενικότερα προσπαθούμε και μας αρέσει να έχουμε έναν άμεσο και ακατέργαστο ήχο.

Είστε από τα πιο δυναμικά live acts της εγχώριας σκηνής. Που βρίσκετε τόση ενέργεια;

Όλοι δεν έχουμε την ανάγκη για εκτόνωση; Η ίδια η μουσική είναι ο καταλύτης έστω για λίγες ώρες να τα αδειάζουμε όλα και να μοιραζόμαστε μια στιγμή απόλυτης ελευθερίας.

Έχετε τόσα πολλά λεφτά που σπάτε συνεχώς κιθάρες στη σκηνή;

Χαχαχα!Δεν έχει γίνει πολλές φορές αυτό. Ίσως δύο φορές και μετά μαζεύαμε λεφτά για να έχουμε να παίξουμε.

Είστε ευχαριστημένοι με τη πορεία του ντεμπούτου album σας;

Ναι είμαστε και εννοείτε πως όλο αυτό οφείλεται στον κόσμο. Κατά τ’ αλλά όταν έχεις κάτι που αγαπάς τόσο πολύ δεν επαναπαύεσαι και θες να το βλέπεις διαρκώς να μεγαλώνει. Ήταν μια έντονη περίοδος που και την απολαύσαμε και ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, μιας και ήταν η πρώτη φορά που μοιραζόμασταν τη μουσική μας με άλλους.           

Ποια είναι τα επόμενα δισκογραφικά σχέδιά σας;

Δουλεύουμε κάποιες καινούργιες ιδέες, μερικές από αυτές θα τις παίξουμε την Πέμπτη στο Memphis, που αν οι συνθήκες το επιτρέψουν θα αποτελέσουν τον τρίτο δίσκο μας.

Σκέφτεστε να κάνετε κάποια περιοδεία εκτός συνόρων;


Πάντα ήταν κάτι που θα θέλαμε να δοκιμάσουμε αλλά προς το παρόν δεν είναι στα άμεσα σχέδια.

Η κρίση έχει επηρεάσει τη πορεία της μπάντας;

Για όλους έχουν δυσκολέψει τα πράγματα, οικονομικά δεν μας επηρέασε μιας και δεν αποσκοπούσαμε στην οικονομική αποκατάσταση μας μέσω των monovine. Μπορεί σε κάποιες πόλεις να έκλεισαν κάποιοι μεγάλοι συναυλιακοί χώροι που μπορούσαν να υποστηρίξουν “διεθνή live” αλλά πολλοί μικροί “οικογενειακοί” χώροι ξεπήδησαν, χώροι που εξαρχής θέλαμε να στηρίζουμε.

Σε μία εποχή που όλοι δυσκολεύονται για να κερδίσουν τα προς το ζην, εσείς με τι άλλο ασχολείστε πέρα από τους Monovine;

Με το εμπόριο όπλων! Ο καθένας μας έχει τη δουλειά του έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιβιώσουμε με κάποιο τρόπο

Τα social media ισχυρίζονται ότι φέρνουν πιο κοντά τους ανθρώπους. Θεωρείτε ότι σας έχουν βοηθήσει να είστε πιο κοντά με το κοινό σας;

Ο τρόπος που ερχόμαστε ουσιαστικά κοντά με το κοινό μας είναι τα live μας. Εννοείται πως στην εποχή μας τα social media βοηθάνε στο να μάθει κάποιος που κάνεις live ή να ακούσει τη μουσική σου αλλά όλο αυτό είναι μορφές που αλλάζουν ανάλογα την εποχή που ζεις. Υπήρξε, υπάρχει και θα υπάρχει η ανάγκη να ακούσεις αλλά και να βγάλεις προς τα έξω τη μουσική σου. Αυτό το πάρε δώσε είναι η ουσία και θα βρίσκει πάντα το τρόπο.

Ποιος επιμελείται την αισθητική των αφισών σας, μιας και δείχνει ενιαία.

Μας αρέσει η αισθητική του να κάτσει κάποιος και να κάνει κάτι στο χέρι ,η DIY αισθητική αν θες. Είναι πιο ζωντανό, πιο άμεσο και πιο προσωπικό. Όποτε μας αρέσει να συνεργαζόμαστε με άτομα που πρεσβεύουν αυτό το τρόπο τέχνης. Τις τελευταίες αφίσες μας τις έχει κάνει η Eva M.Grey.

Κάποιος που σας έχει δει αρκετές φορές στο παρελθόν, ποιο είναι το extra κίνητρο για να έρθει και αυτή τη Πέμπτη στο Memphis να σας παρακολουθήσει;

Κάθε live μας είναι διαφορετικό, και φυσικά οι NERRVES!

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon