Daphne and the Fuzz: Μία σύγχρονη μπάντα με vintage οπτική

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μία από τις πιο ευχάριστες εκπλήξεις των πρώτων μηνών για την εγχώρια σκηνή ήταν η κυκλοφορία του ομώνυμου ντεμπούτου των Daphne and the Fuzz. Πριν από λίγες ημέρες είχαμε την τύχη να τους δούμε live στην Πάτρα και εκεί κανονίσαμε να τα πούμε και πιο αναλυτικά μαζί τους.

Πείτε μας με λίγα λόγια πως ξεκίνησε η μπάντα και πως έφτασε στην κυκλοφορία του ντεμπούτου της album;

Σχηματιστίκαμε το 2012, έτυχε και πηγαίναμε στο ίδιο ωδείο και αρχίσαμε να πειραματιζόμαστε πάνω σε κομμάτια που έγραφα τότε. Μετά από τι κυκλοφορία του “Doop Doop” και κάποιες αλλαγές στη μπάντα αρχίσαμε να δουλεύουμε με πιο συγκεκριμένη κατεύθυνση το υλικό του δίσκου, ο οποίος μόλις κυκλοφόρησε από την Inner Ear.

Ο ήχος σας δείχνει ότι έχει επιρροές από διάφορα μουσικά είδη. Είναι όντως τόσο πολλές και διαφορετικές οι μουσικές που ακούτε;

Μας άρεσει να δοκιμάζουμε νέους ήχους οπότε είμαστε δεκτικοί στα διαφορετικά ακούσματα και είδη, παρολαυτά στο δίσκο προσπαθήσαμε να κρατήσουμε συγκεκριμένη κατεύθυνση κυρίως προς τον πιο vintage ήχο.

Με ποιο τρόπο σκέφτεστε να προωθήσετε τη πρώτη σας δισκογραφική δουλειά;

Υπάρχει ήδη ένα βίντεο που κυκλοφόρησε στα πλαίσια της προώθησης και ελπίζουμε να γυρίσουμε και κάτι ακόμα άμεσα. Πέρα από την παρουσίαση δίσκου μας στο προγραμματίζουμε και κάποια εκτός Αθήνας.

Το καλοκαίρι έρχονται στην Ελλάδα αρκετά καλά συγκροτήματα για να συμμετάσχουν σε κάποιο festival. Σε ποιο απ’αυτά θα προτιμούσατε να συμμετέχετε και εσείς;

Φέτος είναι εντυπωσιακό το τι συμβαίνει από ονόματα και η αλήθεια είναι πως θα χαιρόμασταν να παίζαμε σε κάποιο μεγάλο φέστιβαλ. Είναι πραγματικά πάρα πολύ δύσκολο να διαλέξουμε ένα από αυτά.

Τα τελευταία χρόνια εμφανίζονται όλο και περισσότερα συγκροτήματα με πολύ ενδιαφέροντες δίσκους. Θεωρείτε ότι αντίστοιχα έχει αυξηθεί και η ανταπόκριση του κοινού;

Το ότι υπάρχουν πλεόν τόσες αξιολόγες μπάντες έχει βοηθήσει πολύ στο να στραφούν οι ακροατές στην εγχώρια σκηνή και ήδη υπάρχει υποστήριξη και ενδιαφέρον που ελπίζουμε ότι θα αυξηθεί στο μέλλον.

Η ένταξη σε μία δισκογραφική βοηθά στο να παρουσιαστεί ένα πιο ολοκληρωμένο τελικό αποτέλεσμα και να υπάρχει μία καλύτερη προώθηση μέσω του δικτύου της ή περιορίζει τη δημιουργικότητα των καλλιτεχνών;

Ναι φυσικά και βοηθάει ειδικά στο κομμάτι της προώθησης και δεν νομίζουμε ότι επηρεάζει το καλλιτεχνικό όραμα μιας μπάντας ειδικά όταν αναφερόμαστε σε πιο μικρά καλλιτεχνικά όνοματα.

Με ποιο κριτήριο επιλέγετε τις διασκευές για τις συναυλίες σας;

Επιλέγουμε κομμάτια που αρέσουν σε όλους και πιστεύουμε ότι ταιρίαζουν στον ήχο μας.

Η δημιουργία των κομματιών είναι προσωπική υπόθεση κάποιου ή είναι μία ομαδική υπόθεση;

Τα κόμματια και οι στίχους γράφονται από την Δάφνη και μετέπειτα ετοιμάζουμε όλοι μαζί τα ντέμο και τις ενορχηστρώσεις.

Ποιο είναι το ιδανικό για σας μέρος στην Αθήνα για να εμφανιστείτε live;

Θέλουμε να παίξουμε στο Fuzz μόνο και μόνο για να δούμε γραμμένο το οι “Daphne and the Fuzz στο Fuzz”.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon