Short Fuse: Μια ταινία από ένα δικό μας παιδί

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Για τον Αντρέα Λαμπρόπουλο ό,τι και να πεις μάλλον θα αποδειχθεί λίγο. Η πρώτη μου επαφή με τη δουλειά του ήταν πίσω στο 2007, στο video clip που είχε κάνει τότε για το κομμάτι Clown των Abbie Gale. Λίγα χρονιά μετά, ως φοιτήτρια πλέον, τον γνώρισα και προσωπικά, καθώς συχνάζαμε λίγο-πολύ στα ίδια στέκια της Πάτρας. Άλλωστε και ποιος δεν γνωρίζει τον Αντρέα σε αυτήν εδώ την πόλη; O “Τζον Λένον”, όπως πολλοί τον χαρακτηρίζουν λόγω των γυαλιών που επιλέγει να φοράει, καταφέρνει με κάποιο τρόπο να βρίσκεται παντού και πάντα, με τις πιθανότητες να τον συναντήσεις ενώ πίνεις το ποτό σου να είναι σίγουρα παραπάνω από υψηλές. Φέτος, το πλάνο ενός καλού κοινού μας φίλου, όπως και η αγάπη για τη μουσική, οδήγησε στην πρώτη dj-ική μας συνεργασία που σίγουρα θα θυμάμαι για χρόνια (ό,τι κι αν αυτό συνεπάγεται!). Επομένως, το μόνο βέβαιο είναι πως έζησα από πρώτο χέρι τόσο το άγχος, όσο και τις αγωνίες του σχετικά το εγχείρημα που τόσο καιρό ετοίμαζε.

Ο Αντρέας είναι αναμφίβολα μια εκκεντρική προσωπικότητα με γερή δόση τρέλας, λατρεύει τους Jesus & Mary Chain, είναι τελειομανής, “εκάστοτε” γκρινιάρης, αλλά ταυτόχρονα ιδιαίτερα ταλαντούχος. Είναι άριστος γνώστης του ζωδιακού κύκλου, υπήρξε ντράμερ των Playground Noise για αρκετά χρόνια, όμως η μεγάλη του αγάπη είναι ο κινηματογράφος. Το 2010 γύρισε την πρώτη μικρού μήκους ταινία του παρέα με τον Κώστα Σκύφτα (Dead On Time), η οποία απέσπασε πολλά βραβεία εντός και εκτός Ελλάδας. Έξι χρόνια μετά έρχεται η μεγάλη δική του στιγμή, καθώς το Short Fuse, η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του (παλι σε συνεργασία με τον Κ. Σκύφτα),  μετά από την προετοιμασία δύο σχεδόν χρόνων και παρά τις αντίξοες συνθήκες της εποχής, βρήκε επιτέλους το δρόμο της προς τις κινηματογραφικές αίθουσες. Πρόκειται για το πρώτο ίσως action thriller που γυρίζεται στην Ελλάδα, ενώ στους πρωταγωνιστικούς ρόλους θα συναντήσουμε τους Τάσο Νούσια, Αποστόλη Τότσικα, Θοδωρή Αθερίδη, Ευγενία Δημητροπούλου, Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη, Ειρήνη Μπαλτά και Γιώργο Καραμίχο.

Η ταινία προβάλλεται ήδη από την Πέμπτη 21 Απριλίου και εμείς του ευχόμαστε την καλύτερη δυνατή επιτυχία γιατί το αξίζει!

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon