Saint Etienne - Home Counties

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Saint Etienne συνεχίζουν να κυκλοφορούν δίσκους και πολύ καλά κάνουν. Εκεί που πολλοί συνοδοιπόροι τους από τα '90ς υπάρχουν στην μουσική βιομηχανία εμφανώς βαριεστημένοι και οι δίσκοι τους κυκλοφορούν από υποχρέωση στο να έχουν καινούργιο υλικό για να κάνουν περιοδείες, εκεί είναι τα φράγκα, οι Saint Etienne ακούγονται δροσεροί και κεφάτοι με αυτό που κάνουν. Οτιδήποτε έχουν κάνει τα τελευταία χρόνια δεν συνεπάγεται ότι είναι εξίσου καλό, αλλά αυτό που μπορούν να διεκδικήσουν για τον εαυτό τους είναι ότι οτιδήποτε κάνουν γίνεται με μεράκι. Ο καινούργιος του δίσκος ονομάζεται ''Home Counties'' και βρίσκει το συγκρότημα να έχει μία εξαιρετική σοδειά τραγουδιών. Οι Saint Etienne είναι σπουδαίοι αλχημιστές της pop κουλτούρας. Κινούμενοι σταθερά γύρω από μία pop λογική, την εμπλουτίζουν ενίοτε με χαλαρά beats, με retro αναφορές, με επιρροές από τη γαλλική κινηματογραφική μουσική και early years house πινελιές. Οι Saint Etienne έπαιζαν lounge πριν ο όρος κατακλείσει έντυπα και εξώφυλλα συλλογών. Δυστυχώς για αυτούς ποτέ δεν κατάφεραν να έχουν την μεγάλη εμπορική επιτυχία που τους άξιζε. Και ακόμα περισσότερο δυστυχώς ποτέ δεν δέχτηκαν την αμέριστη στήριξη των ''μουσικών ειδημόνων''. Κάτι που παραμένει ανεξήγητο, αναλογιζόμενοι πόσα πολύ πιο αδιάφορα συγκροτήματα από τους Saint Etienne έχουν την αποδοχή των κριτικών. Προφανώς πλέον οι ίδιοι δεν νοιάζονται για αυτά και προχωρούν ακάθεκτοι. Σίγουρα υπάρχει ένα αρκετό κομμάτι των indie pop ακροατών που τους έχει τοποθετήσει ψηλά και λατρεύει τα εκάστοτε κομψοτεχνήματα λεπτεπίλεπτης pop που μας σερβίρουν ανά διαστήματα.

Το ''Home Counties'' είναι ένας δίσκος που μας ξεναγεί στη χαλαρότητα της βρετανικής επαρχίας έξω από το Λονδίνο. Το συναίσθημα που αφήνει είναι αυτό της ανακούφισης που νιώθει κάποιος που μόλις εγκετέλειψε το γκρίζο, μουντό και θορυβώδες αστικό περιβάλλον και βρίσκεται πιο κοντά στη φύση άρα και στον εαυτό του.  Ειδυαλλικές και πολύχρωμες εικόνες της βρετανικής εξοχής παρελαύνουν από τους στίχους τους και χαλαρά ηχοχρώματα σχηματίζουν τη μουσική τους. Σταθερά η φωνή της Sarah Cracknell είναι από τις πιο γοητευτικές που θα συναντήσει κάποιος ακούγοντας βρετανική pop. Στη μουσική τους παλέτα θα βρούμε όλους τους λόγους που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε αρκετά χρόνια πριν. Από την εθιστική groovy pop του ''Out Of My Mind'' στη balearic ατμόσφαιρα του ''Dive'' και από τη swing pop του ''Underneath The Apple Tree'', στο twee του ''Something New''. Από το electro του ''Magpie Eyes'' στην ambient ατμόσφαιρα του ''Sweet Arcadia'' και από τις κοφτές μπασογραμμές του ''Heather'' στο απλά υπέροχο ''What Kind Of World''. Οι Saint Etienne κυκλοφόρησαν έναν δίσκο που παρά τη μεγάλη του διάρκεια δεν κουράζει καθόλου. Σε αυτό σημαντικό ρόλο παίζουν οι συνεχόμενες υφολογικές αλλαγές που πραγματοποιεί το συγκρότημα. Οι fans θα μείνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από το ''Home Counties'', μιας και ο δίσκος είναι από τους καλύετρους που κυκλοφόρησαν την τελευταία δεκαετία. Τελικά το ''Home Counties'' είναι ο δίσκος που μπορεί να κάνει πιο χαρούμενο το καλοκαίρι μας, που μόλις ξεκίνησε.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon