Alvvays - Antisocialites

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Alvvays μας συστήθηκαν πριν από τρία χρόνια με το ομώνυμο ντεμπούτο τους album. Ένας δίσκος κιθαριστικής pop, που χωρίς να έχει να προσφέρει κάτι καινούργιο στο είδος, καταναλώθηκε βουλιμικά από τους λάτρεις της twee pop. Προφανώς κάθε νότα του θύμιζε κάτι άλλο, αλλά εν τέλει αυτό δεν έχει και καμία σημασία αν το τελικό αποτέλεσμα είναι ένας νεανικός και ανέμελος δίσκος, με πιασάρικες μελωδίες και υπέροχα γυναικεία φωνητικά. Πάντοτε τα ντεμπούτα αντιμετωπίζονται με περισσότερο ενθουσιασμό από το κοινό, το οποίο στη συνέχεια γίνεται πιο απαιτητικό. Έτσι και οι απαιτήσεις από το δεύτερο δισκογραφικό βήμα των Alvvays γίνονται περισσότερες. Το ''Antisocialites'' συνεχίζει από εκεί που μας άφησε το ντεμπούτο, αλλά κάνει και ένα βήμα παραπέρα. Ο νεανικός ενθουσιασμός και οι κολλητικές μελωδίες υπάρχουν και εδώ σε αφθονία, αλλά πλέον οι συνθέσεις είναι πιο δουλεμένες και το συγκρότημα προσπαθεί να συγκεκριμενοποιήσει τον ήχο του.

Το εναρκτήριο ''In Undertow'' είναι από τα καλύτερα twee pop singles που θα ακούσει κάποιος το 2017 και συγκρίνεται άνετα με τις καλύτερες στιγμές συγκροτημάτων σαν τους Camera Obscura. Κιθάρες καλυμένες πίσω από τις κατάλληλες παραμορφώσεις και πλήκτρα που υποστηρίζουν την βασική μελωδία, δημιουργούν ένα κομμάτι που πλέον θα είναι απαραίτητο σε καθε indie set που σέβεται τον εαυτό του. Στο ''Dreams Tonite'' μας γυρνούν πίσω στα '80ς, εκεί που η indie pop έκανε τα πρώτα της βήματα, ενώ το ''Pimsoll Punks'' είναι από τις πιο κιθαριστικές στιγμές τους, θυμίζοντας τις πάλαι ποτέ αγαπημένες Dum Dum Girls. Με το ''Not My Baby'' μας θυμίζουν τα γυναικεία pop συγκροτήματα των '60ς και το πόσο κλασσικά singles κυκλοφορούσαν τότε. Τα synths είναι οι πρωταγωνιστές στο ''Hey'', το οποίο φέρνει στο νου τους Bangles και τη jungle pop τους. Κομμάτια σαν τα ''Your Type'', ''Lollipop (Ode To Jim)'' και ''Saved By A Waif'' είναι τυπικά για τη συγκεκριμένη σκηνή, αλλά ταυτόχρονα απολύτως εθιστικά. Το ''Already Gone'' είναι η απαραίτητη μελαγχολική μπαλάντα και ο δίσκος κλείνει με το αιθέριο ''Forget About Life''. To ''Antisocialites'' δεν προσφέρεται για όποιον αναζητά συνεχώς καινούργια και διαφορετικά ακούσματα, αλλά συστήνεται ανεπιφύλακτα στους λάτρεις της νεανικής και συναισθηματικά ευαίστητης κιθαριστικής pop και φυσικά στους fans συγκροτημάτων σαν τους Camera Obscura, τους She & Him, τους Dum Dum Girls κτλ.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon