Tango With Lions - The Light

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Tango With Lions προχωρούν στο τρίτο τους δισκογραφικό βήμα και αυτό βρίσκεται στα διδκοπωλεία υπό τον τίτλο ''The Light''. Οι Tango With Lions είναι ένα συγκρότημα που φέρει φαρδιά πλατιά την υπογραφή της τραγουδίστριας τους, της Κατερίνας Παπαχρήστου. Αυτή είναι η βασική συνθέτης και στιχουργός του συγκροτήματος και αυτή έχει αναλάβει να ολοκληρώσει τα βαθύτατα συναισθηματικά και σίγουρα αυτοβιογραφικά τραγούδια των Tango With Lions. Οι αναφορές του συγκροτήματος βρίσκονται σε μοναχικούς τραγουδοποιούς, όπως ο Jeff Buckley και η Cat Power, στην αμερικάνικη folk και με επιδέξιο τρόπο αποφεύγουν το φλερτάρισμα με την  έντεχνη σκηνή, παγίδα στην οποία έχουν υποπέσει πλειάδα εγχώριων καλλιτεχνών. Οι Tango With Lions έχουν μελαγχολική μουσική αλλά όχι κλαψιάρικη. Τα τραγούδια τους είναι βιωματικά και με εσωτερική φλόγα. Οι μελωδίες τους δεν είναι φτιαγμένες για να παίζονται από φοιτητοπαρέες με ξεκούρδιστες κιθάρες σε κάποια παραλία τα καλοκαίρια, ούτε να περιφέρονται στα φεστιβάλ των κομματικών νεολαιών που έχει πέραση η μιζέρια (πολιτική και καλλιτεχνική).

Το πρώτο κομμάτι που ακούσαμε από τον δίσκο και σίγουρα ένα από τα highlights του είναι το ''Proof Of Desire''. Λιτές μελωδίες κα ακουστικές κιθάρες δημιουργούν μία κατανυκτική ατμόσφαιρα που ο ακροατής μπορεί να βυθιστεί στα πιο ενδόμυχα συναισθήματά του. Το εναρκτήριο ''Back To One'' είναι ένα εξαίσιο δείγμα σύγχρονης μελαγχολικής pop και στο ''Last Thrill'' τα πνευστά τονίζουν τον παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του. Με το ομώνυμο κομμάτι προσθέτουν άλλη μία σπουδαία μπαλάντα για ραγισμένες καρδιές, που όμως αφήνει το φως να περάσει μέσα της, ενώ η folk pop του ''Phoenicia'' θα αγγίξει κάθε έναν που ανζητά τη χαρμολύπη μέσα από την γλυκόπικρη pop των Belle & Sebastian και των Magnetic Fields. Στο ''Restless Man'' φλερτάρουν με την παραδοσιακή αμερικάνικη μουσική, με άναν τρόπο που παραπέμπει σε M. Ward και She & Him και στο ''What You 've Become'' φορούν το πιο rock πρόσωπό τους. Το ''The Go Betweens'', πέρα από μία παρπομπή στο γνωστό αυστραλιανό συγκρότημα, αποτελεί και ένα από τα πιο δυνατά κομμάτια των Tango With Lions. Είναι από τα κομμάτια που σε γραπώνουν, σε βάζουν βίαια στον κόσμο τους και σε απελευθερώνουν δίνοντας σου τη πολυπόθητη λύτρωση. Ο δίσκος κλείνει με το πιο πειραματικό ''L' Ombre''. Με το ''The Light'' οι Tango With Lions συνεχίζουν τον μοναχικό τους δρόμο, με οδηγό την ευαίσθητη τραγουδοποιία τους. Δίνουν ακόμα περισσότερο την αίσθηση ολοκληρωμένου συγκροτήματος, ειδικά σε σχέση με το προ οκταετίας ντεμπούτο τους. Όπλο τους εξακολουθούν να είναι τα τραγούδια τους και όπως λέει και ένας φίλος τα καλά τραγούδια δεν χάνονται. Απόδειξη αυτού μπορεί να βρει εύκολα κάποιος, αρκεί να κοιτάξει στο youtube τα views του ''In A Bar'' των Tango With Lions. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon