Shopping - The Official Body

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τα τελευταία χρόνια είναι φανερή η πτώση που έχει σημειωθεί στην Βρετανική μουσική σκηνή. Λίγα πράγματα από το Νησί προκαλούν πλέον αίσθηση. Πλέον κάτι φαίνεται να αλλάζει και κάποιο φως αχνοφαίνεται στο τούνελ. Αρκετά συγκροτήματα έχουν ξεπηδήσει την τελευταία διετία, τα περισσότερα από τα οποία παραμένουν στο underground και σε περιορισμένη αναγνωρισιμότητα, τα οποία δείχνουν ότι κάτι συμβαίνει στη βρετανική σκηνή και δημιουργείται η ελπίδα ότι θα βγει από τον λήθαργο που βρίσκεται. Fat White Family, Cabbage, Shame, Moonlandingz και Shopping είναι ορισμένα από τα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει. Το ''The Official Body'' είναι ο τρίτος δίσκος των τελευταίων και άλλη μία απόδειξη ότι η ανεξάρτητη σκηνή του Νησιού έχει αρχίσει να σηκώνει ξανά κεφάλι. Οι Shopping αντλούν τις επιρροές του από το post punk και από συγκροτήματα όπως οι Gang Of Four, οι The Fall, οι Siouxsie and the Banshees και οι Public Image Limited. Οι Shopping έχουν κοφτερές κιθάρες, επιβλητικές μπασογραμμές, είναι groovy με τον τρόπο των Gang Of Four, πολιτικοποιημένοι και με κοινωνικές ανησυχίες, κάτι που γίνεται έκδηλο στη στιχουργική τους.

Το ''Asking For A Friend'' είναι το σινγκλάκι που θα ήθελε κάθε post punk μπάντα. Είναι αυτό που έχει τα φόντα να ακουστεί από ευρύτερο κοινό, χάρις στην κολλητική του μελωδία και στο μπάσο που είναι όσο groovy απαιτείται. Ίδια λογικής με το ''Brother'' των Organ προ δεκαπενταετίας. Το εναρκτήριο ''The Hype'' θα κάνει τους Gang Of Four να φουσκώνουν από περηφάνεια. Εδώ το μπάσο από στήριγμα του ρυθμού γίνεται πρωταγωνιστής και οι Shopping εξαπολύουν το μανιφέστο τους κατά Μ.Μ.Ε. και σύγχρονου καταναλωτισμού. Το ''Wild Child'' είναι ακόμα ένα εν δυνάμει single από το album, ενώ στο ''Discover'' θυμίζουν αρκετά τη λογική των Savages. Iδανικά λειτουργεί η εναλλαγή γυναικείων και ανδρικών φωνητικών στο ''Shave Your Head'' και στο ''Suddenly Gone'' φαίνεται η επίδραση που έχει περάσει η Siouxsie σε όλα τα new wave συγκροτήματα με γυναίκα τραγουδίστρια. Σαφέστατα πιο σκοτεινό είναι το ''Control Yourself'', με τις παραπομπές στους Joy Division να φωνάζουν από μακριά. Το ''New Values'' είναι ακόμα μια στοχευμένη τους επίθεση στην κατανάλωση ως υπέρτατη αξία και ο δίσκος κλείνει με το νευρώδες ''Over Time''.  Οι Shopping με το ''The Official Body'' εξαπολύουν τελείως στοχευμένα τα βέλη τους, μουσικά και στιχουργικά. Μπορεί οι πρώτες τους ύλες να έχουν ξαναχρησιμοποιηθεί στο παρελθόν, όμως εξακολουθούν να είναι επίκαιρες και γοητευτικές.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon