Sworr. - Sworr.

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Σωτήρης Στυλιανός

Είναι οι τελευταίες αυτές ημέρες του μήνα των Αποκριών, όπου αυτή η "εντύπωση" του καρναβαλιού να επιμένει ακόμα μέσα στο κεφάλι μου ακόμη και αν πέρασε ένα δεκαπενθήμερο.
Κυριολεκτικά αγαπώ την μουσική, αλλά υπάρχει και αυτή η έκφραση του "μακριά και αγαπημένοι", μια φράση που ισχύει ειδικά μετά από τις ισχύρες τριβές των ημερών. Επομένως το χέρι δεν επιλέγει εξώφυλλο ή mp3 ή οτιδήποτε μπορεί να θυμίσει μελωδία.

Εντάξει, ο ήχος της ειδοποίησης του ότι "έλαβες email" είναι αποδεκτός! Ο οποίος όντως ήχησε, με υπογραφή της αποστολής του νέου δίσκου των Sworr.-ανθρώπων που έχουμε ξανασχοληθεί στο παρελθόν.
Επομένως, στιγμιαία προσπαθώ να συνειδητοποίησω πόσο γρήγορα περνάει ο καιρός, καθ'οτι η τετραετία αυτή είναι πολύ σύντομη για το επίτευγμα των Sworr να ξεκινήσουν από το 0 και να κυκλοφορήσουν δίσκο και μπράβο τους γι'αυτό, καθώς και για το γεγονός πως έφτασε η στιγμή στην οποία ο δίσκος τους σε λίγες ημέρες θα είναι διαθέσιμος.

Οι Sworr. είναι μια περίπτωση εντελώς ετερόκλητων μουσικών προσωπικοτήτων, η οποία έχει αποφέρει το ιδιαίτερο αποτέλεσμα μιας εκλεκτικής μουσικής βάσης. Όσο μπορεί να είναι γνώριμο σαν τους The XΧ, τον Lloyle Carner ή τον Slow Magic αυτό που ακούγεται, για άλλο ένα ανάλογο ποσοστό ακούγεται-όπως και είναι τρομερά φρέσκο.
Είναι Nu Soul όσο και Hip-Hop. Ambient όσο και Disco. Αυτό βέβαια οφείλεται και στην σεβαστικότητα του παραγωγού τους Γιώργου Μπρατάνη ή Cayetano, που είχε απέναντι στο έργο των Sworr, στο να το κάνει να μην "σταθεί" σε μουσικές πλευρές, αλλά να αποκτήσει έναν δικό του χαρακτήρα.

Αν τώρα αφήσουμε τις ταμπέλες στην άκρη για λίγο, θα κατατοπιστούμε με τα προφανή. Διακριτικά και ρυθμικά beat, διαπεραστική φωνή και η μελωδία της, synths με αξεπέραστο ήχο και αισθητική.
To "Colder" διατηρεί ισορροπίες μεταξύ ρυθμικότητας, όσο και νοσταλγικής αναπώλησης.
Το "Fluorescence Pt.2" είναι ο λόγος για τον οποίον θα σου θυμίσει πολύ τους Darkside ή τον Islandman.

Από το "Barcelona" έως και το "Through Your Soul", το 9-track LP των Sworr, δεν έχει την κοινότυπη αρθρογραφική "πρωτοτυπία" και την διεκδίκηση στα καλύτερα του έτους, αλλά την τόλμη να ξεπεράσει τα συμβατικά όρια της μουσικής γενικότητας που επικρατεί στα νέα μουσικά σχήματα.

Το βράδυ που μου στάλθηκε το email αυτό, ήταν η στιγμή που ξεκίνησα πάλι να ακούω όμορφα πράγματα με πλούσια αισθητική βάση....

suggested traxx: People Are Blind, Short Line, Barcelona, Colder
 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon