Ta Toy Boy - This Town

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

[Make Me Happy Records, 2018]

> Αυτή η πολή έχει μια γλυκιά μελαγχολία, όπως ορίστηκε άτυπα σαν ηχητικό συναίσθημα από τις indie pop πόλεις του παρελθόντος.
Αυτή η πολή έχει όλα εκείνα τα στοιχεία της κιθαριστικής ποπ που αγαπήσαμε, μπορεί να φλερτάρει έντονα με το Bristol και την Sarah Records, αλλά έχει τους δικούς της ονειρικούς δρόμους.
> Αυτή η πολή έχει 9 blocks, που θα θέλαμε να μέινουμε σε όλα, το καθένα με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του.

Καλωσήρθατε στην πόλη των ta toy boy!
Oι ta toy boy, με έδρα την Θεσσαλονίκη, είναι το project που έστησαν οι Γιώργος Μπέγκας των Liebe και των Five Star Hotel και ο Ηλίας Σμήλιος των Mary’s Flower Superhead. Ήδη από το πρώτο ομώνυμο single, που κυκλοφόρησε στις αρχές του περσινού καλοκαιριού, κατάφεραν να συνδεθούν άμεσα με το συναισθηματικό μας θυμικό και να μας δημιουργήσουν μια αίσθηση οικειότητας, σαν να περιμέναμε ένα τέτοιο άλμπουμ απο καιρό. Ένα concept άλμπουμ, με βαθιές ρίζες στην Βρετανική κιθαριστική ποπ, αλλά που είναι δουλεμένο στο σύγχρονο περιβάλλον. Το Σεπτέμβριο ήρθε και το δεύτερο δείγμα με τίτλο "Blue Blood" να επιβεβαιώσει τις indie "υποψίες" μας. Κατά πάσα πιθανότητα ο επερχόμενος δίσκος τους θα γινόταν ένα με το player ή το stereo μας, επειδή πάντα θέλαμε τους δικούς μας Field Mice, που θα είχαν όμως τις πινελιές και την ατμόσφαιρα της χώρας που ζούμε. Ακούγοντας το "This Town" κάθε τέτοια πιθανή προσδοκία επιβεβαιώθηκε. 

Το ορχηστρικής λογικής "French Kiss" ξεκινάει όλο αυτό το ταξίδι χωρίς να υπάρχει στίχος, σαν να θέλουν να μας συστήνουν πρώτα το ηχητικό όχημα με το οποίο θα κάνουμε tour στην πόλη τους. Στην συνέχεια το ομώνυμο track ζωηρεύει τις διαθέσεις μας, τις οποίες αμβλύνει το "Day Night Tomorrow", ένα γλυκό νυχτερινό track, σε μια αλληλουχία κομματιών που διαθέτουν και μια ιδανική ισορροπία. Ακολουθεί ίσως μια από τις καλύτερες στιγμές του δίσκου (προσωπικά αγαπημένο), το "Fields of Summer", έτοιμο να μας θυμίζει όλα τα καλοκαίρια που έχουν περάσει αλλά και όλα αυτά που θα έρθουν, ενώ ακριβώς μετά το "Aphrodite in Venus" περπατάει σε electropop μονοπάτια (και αυτό χωρίς στίχο), αποδεικνύοντας ότι μέσα στο γλυκόπικρο περιβάλλον της indie pop χωράνε και groovy αποχρώσεις. Το "Beautiful in Furs" είναι ίσως ένα κλικ "διαφορετικό" από το υπόλοιπο άλμπουμ, όντως post-punk στο πυρήνα του, χωρίς πάντως αυτό να δημιουργεί κάποια παραφωνία. Αντιθέτως με το ποπ περιτύλιγμα του και υπηρετεί το γενικότερο σύνολο και τις εναλλαγές στο ύφος και τον ρυθμό. "Blue Blood" και "Sunday Afternoon" μας ξαναφέρνουν στις ποπ κιθαριστικές ράγες και μας προετοιμάζουν για τον τελικό σταθμό του ταξιδιού μας. Ο οποίος δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερος από το "Lost in the Light". Χαμένοι στο φως, σε καλοκαιρινούς προορισμούς ή στον ονειρικό κόσμο αυτής της πόλης, έτσι κάπως φτάνουμε στον τελευταίο σταθμό.

Το ταξίδι με το "This Town" αποθηκεύεται αυτούσιο στον ψυχικό μας κόσμο και επανεκκινεί έναν ήχο και μια αισθητική προσέγγιση με εγχώριους όρους. Το αν θα μπορέσει να προκαλέσει και διεργασίες "σκηνής" θα το δούμε στο μέλλον. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς θα μπορούμε πάντα να επιστρέφουμε στο "This Town", αναζητώντας την πόλη που νιώθουμε ότι μεγαλώσαμε. 

Το ντεμπούτο άλμπουμ των ta toy boy “This Town”, κυκλοφορεί από την ανεξάρτητη Make me happy records.
https://www.facebook.com/makemehappyathens/
https://www.discogs.com/label/1293359-Make-Me-Happy​

Οι ta toy boy θα το παρουσιάσουν live στo Death Disco στην Αθήνα το Σάββατο 14 Απριλίου.
https://www.facebook.com/tatoyboygreece/​
https://tatoyboy.bandcamp.com/releases​

Μπορείτε να το ακούσετε ολόκληρο παρακάτω μέσω bandcamp:

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon