Melody's Echo Chamber - Bon Voyage

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου των Melody's Echo Chamber πέρασε από σαράντα κύματα εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπισε η Melody Prochet τα τελευταία χρόνια, με πιο σημαντικό ένα ανεύρυσμα που βρέθηκε στον εγκέφαλό της. Με τέτοια προβλήματα είναι λογικό να τεθεί εν αμφιβόλω ακόμα και η ίδια η κυκλοφορία του follow up του ομώνυμου ντεμπούτου τους που είχε κυκλοφορήσει το 2012. Ένα ντεμπούτο που είχε αφήσει άριστες εντυπώσεις και είχε όλες τις προυποθέσεις για μία εξίσου εντυπωσικά συνέχεια. Ευτυχώς όλα πήγαν καλά και πλέον κρατάμε στα χέρια μας το ''Bon Voyage'', τον δεύτερο δίσκο των Melody's Echo Chamber. Μουσικά οι Melody's Echo Chamber συνεχίζουν να μπλέκουν την παραδοσιακή γαλλική pop με ψυχεδελικές πινελιές και το σύνολο να δίδεται με σύγχρονες ενορχησρώσεις. Φυσικά μεγάλο τους ατού είναι η φωνή της Melody Prochet, που πέρα από την τεχνική της αρτιότητα, αναβλύζει την γοητεία μίας εντυπωσικής γυναίκας. Θα μπορούσαμε να πούμε ότι οι Melody's Echo Chamber είναι μία λιγότερο groovy εκδοχή των Liminanas.

Το ''Bon Voyage'' είναι αρκετά μικρό σε διάρκεια, περιέχοντας εφτά κομμάτια, πλήρως εναρμονισμένο με τις ανάγκες της εποχής μας, που δεν πολυδίνει σημασία σε δίσκους μεγάλης διάρκειας. Τα πιο pop κομμάτια είναι τοποθετημένα στην αρχή του δίσκου, ενώ όσο προχωρούμε προς το τέλος του συναντάμε όλο και περισσότερες psych pop αναφορές. Το ''Breathe In, Breathe Out'' είναι το πιο single κομμάτι του δίσκου, με όλες τις συμβάσεις που περιέχει ο παραπάνω όρος. Ένα πιασάρικο pop κομμάτι με κολλητικό ρεφραίν και τη φωνή της Melody Prochet να είναι πιο παιχνιδιάρικη από ποτέ. Κάτι σαν το σημείο συνάντησης των Saint Etienne με τους Tame Impala. Το εναρκτήριο ''Cross My Heart'' είναι ακόμα μία απόδειξη ότι ο Serge Gainsbourgh υπήρξε ο απόλυτος pop συνθέτης της Γαλλικής σκηνής και το κλίμα των συνεργασιών του με την Jane Birkin παραμένουν η απόλυτη φαντασίωση για πλήθος νέων δημιουργών. Και φυσικά η Prochet δεν μπορεί να αποτελεί εξαίρεση. Στο ''Desert Horse'' διευρύνουν τις μουσικές τους αναζητήσεις αντλώντας έμπνευση στις μουσικές του κόσμου και στην συγκέκριμένη περίπτωση στρέφουν το βλέμμα τους προς την ανατολή. Μετά το ακουστικό ''Var Har Du Vart?'' συναντάμε το άκρως αισθησιακό και βγαλμένο από το soundtrack κάποιας ταινίας που δεν γυρίστηκε ποτέ, ''Quand Les Larmes D'un Ange Font Danser La Naige''. Στο ''Visions Of Someone Special, On A Wall Of Reflections'' εξερευνούν την ψυχεδελική pop ως μοντέρνοι ηχητικοί αλχημιστές και στο ''Shirim'' ακούγονται ως η Γαλλική εκδοχή των Radio Dept.

Το ''Bon Voyage'' μπορεί να μην είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του, στέκεται όμως επάξια δίπλα του. Αποπνέει αισιοδοξία και δείχνει μία Melody Prochet να χαίρεται που ξεπέρασε τα σημαντικά της προβλήματα που προέκυψαν τα προηγούμενα χρόνια. Ηχητικά πλουραλιστικό, με σύγχρονη παραγωγή, αποτελεί μία φρέσκια πρόταση για τον κόσμο της εναλλακτικής pop. Και έχει όλα τα φόντα να πετύχει αξιοσημείωτη επιτυχία.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon