The Coral - Move Through The Dawn

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του ''Distance Inbetween'' οι The Coral επιστρέφουν δισκογραφικά με το ''Move Through The Dawn''. Το συγκρότημα από το Λίβερπουλ έχει κυκλοφορήσει, σε αυτήν την σχεδόν εικοσαετή ύπαρξή του, μία σειρά από δίσκους που πάντοτε αποσπούσαν θετικά σχόλια, χωρίς ποτέ να εντυπωσιάσουν. Οι δίσκοι τους είναι σταθερά καλοί, αλλά ποτέ δεν στιγμάτισαν την εποχή τους. Εκεί που είναι πραγματικά δυνατοί, είναι στην κυκλοφορία λαμπερών και πιασάρικων singles, ικανά να ακούγονται παντού και πάντοτε. Και αιχμή του δόρατος εξακολουθεί να είναι το χιλιοακουσμένο ''Dreaming Of You'' από τον πρώτο τους δίσκο. Οι Coral είναι ένα συγκρότημα που ποτέ δεν απασχόλησαν με κάτι εκτός της μουσικής τους. Δεν αναζήτησαν την προβολή με υπερφίαλες δηλώσεις, με επίδειξη καταχρήσεων και εγωκεντρικές συμπεριφορές, όπως έκαναν άλλοι σύγχρονοί τους για να κερδίσουν ένα εξώφυλλο στο κάθε Ν.Μ.Ε. Με την συνέπειά τους έχτισαν μία βάση ακροατών, έστω και αν σε ελάχιστους ήταν το αγαπημένο του συγκρότημα.

Το ''Move Through The Dawn'' είναι το πιο εξωστρεφές και φωτεινό album της δισκογραφίας τους. Κατά κάποιο τρόπο είναι το πιο brit pop album που έχουν κυκλοφορήσει. Είναι γεμάτο όμορφα και ανεβαστικά τραγούδια, που κάνουν τον ακροατή να είναι με ένα μόνιμο χαμόγελο στα χείλη. Ένας δίσκος που θυμίζει τις καλύτερες στιγμές των Supergrass, αλλά που πάνω απ΄ολα επιβεβαιώνει για άλλη μία φορά την ικανότητα των Coral να γράφουν όμορφα τραγούδια. Μόνο που εδώ αυτά τα τραγούδια είναι πιο pop από ποτέ. Ο δίσκος ξεκινά δυναμικά με την pop κομψότητα του ''Eyes Like Pearls'' να την διαδέχεται το brit pop single που κυκλοφόρησε με είκοσι και κάτι χρόνια καθυστέρηση και φέρει τον τίτλο ''Reaching Out For A Friend'' και να έπεται το σπινταρισμένο ''Sweet Release''. Πρέπει να φτάσουμε στο τέταρτο κομμάτι του δίσκου, το ''She's A Runaway'', για να καταλάβουμε με απόλυτη σαφήνεια ότι αυτός είναι ο καινούργιος δίσκος των Coral. Εδώ κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα απ΄ όλα, δηλαδή να βουτάνε στα '60ς και να μας δίνουν μία φρέσκια προσέγγισή τους. Εξάλλου οι Kinks και οι Byrds είναι σταθερά από τις μεγάλες τους αγάπες. Η ικανότητά τους να γράφουν υπέροχες μελωδίες είναι αδιαμφισβήτητη και μάλιστα μπορούν να το κάνουν σε μεγάλες ποσότηες. Απτές αποδείξεις τα ''Strangers In The Hollow'' και ''Love Or Solution''. Ειδικά το τελευταίο είναι το single που αποζητούμε να γράψει απεγνωσμένα κάθε brit pop συγκρότημα της Β' Εθνικής προκειμένου να ανέβει επίπεδο και να κατακτήσει τα charts. Στα ''Undercover Of The Night'' και κυρίως στο ''Stormbreaker'' μας δείχνουν ότι τα καταφέρνουν εξίσου καλά και όταν αποφασίζουν να ρίξουν τους τόνους και να αναδείξουν την πιο συναισθηματική πλευρά τους. Στο ''Eyes Of The Moon'' καταπιάνονται με την βρετανική folk και το ''Outside Of My Window'' είναι το απαραίτητο psych garage του δίσκου.

Οι Coral κυκλοφόρησαν έναν δίσκο που δείχνει διαφορετικές πτυχές της δημιουργικότητάς τους. Με καλά τραγούδια και χωρίς fillers, το ''Move Through The Dawn'' κυλάει ευχάριστα και με ροή. Και όταν τελειώσει το πιο εύκολο πράγμα είναι να ξαναπατηθεί το play. Το συγκρότημα δείχνει ότι παρά την πολύχρονη παρουσία του ακόμα ψάχνεται με τον ήχο του και ότι έχει ακόμα αρκετή βενζίνη στο ντεπόζιτό του. Ο δίσκος άνετα μπορεί να θεωρηθεί ότι απευθύνεται σε ευρύτερο κοινό από αυτό που ήδη έχουν οι Coral και έχει όλα τα φόντα τα κομμάτια του να ακούγονται σε πολλούς χώρους και περιστάσεις.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon