Nightstalker: ''No1 είναι η αμεσότητα των live''

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αναμφισβήτητα οι Nightstalker είναι από τα συγκροτήματα που καθόρισαν τον λεγόμενο σκληρό ήχο στην Ελλάδα. Με εκτενή δισκογραφία αλλά σταθερά τα live να αποτελούν το μέρος όπου έχτισαν την φήμη τους οι Nightstalker έρχονται στην Πάτρα στις 15 Σεπτεμβρίου στα πλαίσια του Manifest. Λίγο πριν την εμφάνιση τους, παρουσιάζουμε μία ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε με την μπάντα.

 

 

 

 

 

Όντας μία από τις παλαιότερες μπάντες της εγχώριας σκηνής, ποιες είναι οι σημαντικότερες διαφορές που εντοπίζετε για τις συνθήκες που επικρατούσαν όταν ξεκινήσατε σε σχέση με το σήμερα;

Όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε σχεδόν τίποτα σε όλα τα επίπεδα, από όργανα για να παίξεις, από χώρους για να παίξεις,από οργάνωση για να παίξεις και γενικά δεν ενδιαφέρονταν κανένας για τη μουσική σου. Όλα γινόντουσαν από στόμα σε στόμα, τώρα δεν έχει καμία σχέση με τότε. Μπορείς να επικοινωνήσεις τη μουσική σου μέσα από πολύ ανώτερα τεχνολογικά μέσα σε πολύ περισσότερο κοσμο και σε πολύ λιγότερο χρόνο.

Νιώθετε κάπως ως αυτοί που άνοιξαν τον δρόμο για την επιτυχία καινούργιων συγκροτημάτων του ‘’σκληρού’’ ήχου ή αυτό που χαρακτηρίζεται ως stoner;

Δε νιώθουμε τίποτα από όλα αυτά, εμείς απλώς όταν ξεκινήσαμε θέλαμε να παίζουμε heavy μουσική και να μαστουριάζουμε. Δε ξέραμε ότι μετά από χρόνια θα λέγοταν stoner rock χαχαχα.

Θα συμβουλεύατε ένα νέο συγκρότημα να αναλάβει μόνο του τις κυκλοφορίες του ή να απευθυνθεί σε μία δισκογραφική;

Θα συμβούλευα να μην ακούνε συμβουλές και να κάνουν ότι μπορούν για να διαδώσουν τη μουσική τους.

Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των Nightstalker που έχουν συμβάλλει για να έχετε ένα πολυάριθμο και φανατικό κοινό;

Εκτός από τα 30 χρόνια παρουσίας στη σκηνή από ότι νομίζω είναι ότι επάνω στη σκηνή είμαστε εμείς, ειμαστε αληθινοί και περνάμε πραγματικά ωραία. Αυτό ο κόσμος το νιώθει!

Κοιτώντας προς τα πίσω την πορεία σας υπάρχει κάτι που θα αλλάζετε ή κάτι που έχετε μετανιώσει που το κάνατε;

Δεν υπάρχει περίπτωση να αλλάξω κατι από το παρελθόν και δεν υπάρχει περίπτωση να μετανιώσω για κάτι. Και οι δύο περιπτώσεις είναι χάσιμο χρόνου. Συνήθως μετανιώνω για κάτι που ΔΕΝ έχω κάνει.

Ποια είναι τα πλάνα των Nightstalker για το άμεσο μέλλον;

Με το που τελειώνουμε το καλοκαιρινό tour αρχίζουμε να ασχολούμαστε με το νέο αλμπουμ. Αυτό θα πάρει κάποιο χρόνο αλλά πιστεύουμε πως μέσα στο 2019 θα υπάρχει καινούριο υλικό.

Υπάρχουν κάποιες έγχώριες μπάντες που σας επηρέασαν ή σας βοήθησαν στο ξεκίνημά σας;

Πάντα μας άρεσαν οι Last Drive, Villa21, Aphrodite’s child, αλλά κάτι να μας επήρεασει εκούσια και έντονα από την ελληνική σκηνή δε νομ'ιζω.

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου θα εμφανιστείτε στα πλαίσια του φετινού Manifest. Τι να περιμένει το κοινό από εσάς και αν έχετε να μας πείτε κάποια ξεχωριστή ανάμνηση από τις προηγούμενες εμφανίσεις σας στην Πάτρα;

Να περιμένετε ηλεκτρικές κιθάρες, headbanging, άφθονο ιδρώτα και original rock attitude.

Με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τα social media τι σχέση έχετε; Σας βοηθούν στην επικοινωνία με το κοινό;

Οι σύγχρονες τεχνολογίες είναι αναγκαστικά μέρος της ζωής μας. Οπότε με τη σειρά μας και εμείς τα χρησιμοποιούμε στο βαθμό που μπορούμε καλύτερα. Εννοείται βοηθούν στην επικοινωνία με το κοινό αλλά το νούμερο ένα στη rock μουσική είναι η άμεση επαφή στο live.

Υπάρχει κάποιο κομμάτι στην δισκογραφία σας που να το αγαπάτε λίγο περισσότερο από τα υπόλοιπα για κάποιον ξεχωριστό λόγο;

 Όλα τα τραγούδια τα θεωρώ παιδιά μου. Δε μπορώ να ξεχωρίσω ένα καλύτερο ή ένα χειρότερο, βέβαια , υπάρχουν άλμπουμ που θυμάμαι περισσότερο από τα άλλα. Και υπάρχουν και άλμπουμ που θέλω να ξεχάσω περισσότερο από τα άλλα λόγω των εποχών που γράφτηκαν.

Ποιες είναι οι εμπειρίες σας από τις εφμφανίσεις σας στο εξωτερικό;

 Όταν κάνεις tour βρίσκεσαι σε μια κατάσταση που δεν ξέρεις τι μέρα είναι, σε ποια χώρα βρίσκεσαι και τι ώρα είναι το επόμενο live. Υπάρχουν live που είναι καλά, υπαρχουν και live λιγότερο καλά. Γενικά, όσο πιο Βόρεια τόσο λιγότερο εκδηλώνονται αλλά τους βλέπεις ότι παρακολουθούν με περισσότερη αφοσίωση τη μουσική σου. Αντιθέτως, πιο κάτω  (Βαλκάνια, Ιταλία, Ισπανία κλπ) είναι πιο εκδηλωτικοί. Αλλά παντού όπου έχουμε πάει υπάρχει σεβασμός για αυτό που κάνουμε.

Έχοντας ένα πασίγνωστο κομμάτι σαν το ‘’Children Of The Sun’’, θεωρείτε ότι με αυτό πρέπει να ανοίγετε τα live σας ή να τα κλείνετε;

 Όπως πολύ καλά γνωρίζεις από τη πρώτη φορά που το παίξαμε ήταν στο τέλος. Οπότε το αφήνω στη φαντασία σου τι θεωρούμε χαχαχα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon