Isobel Campbell - There Is No Other

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Την Isobel Campbell την γνωρίσαμε στα mid '90ς ως μέλος των Belle & Srbastian. Η χαρακτηριστική της φωνή προσέδιδε μία έξτρα αθωότητα στα ούτως ή άλλως ευαίσθητα κομμάτια των νεαρών, τότε, Σκωτσέζων. Λίγα χρονιά μετά η Campbell αποχώρησε από το συγκρότημα για να χαράξει τη δική της διαδρομή. Αρχικά έφτιαξε τους παρεμφερείς με τους Belle & Sebastian, The Gentle Waves, στη συνέχεια κυκλοφόρησε δύο πρωσωπικούς δίσκους και εξέπληξε αρκετούς όταν αποφάσισε να δισκογραφήσει μαζί με τον πολύ Mark Lanegan. Από αυτήν τη συνεργασία προέκυψαν τρεις δίσκοι, όπου η κοριτσίστικη και εύθραυστη φωνή της Campbell δημιουργούσε το ιδανικό αντίβαρο στην φθαρμένη από τη ζωή και τις καταχρήσεις φωνή του Lanegan. Τελευταίος τους δίσκος ήταν το ''Hawk'' το 2010, ενώ ο τελευταίος της Campbell το ''Milk White Sheets'' του 2006. Έχουν περάσει δηλαδή δεκατέσσερα χρόνια από τον τελευταίο προσωπικό της δίσκο και δέκα από την τελευταία δισκογραφική της παρουσία. Σίγουρα αυτή είναι μία μεγάλη αποχή, που όμως φέτος σπάει αφού κυκλοφόρησε τον τρίτο προσωπικό της δίσκο με τίτλο ''There Is No Other''.

Η Isobel Campbell τα τελευταία χρόνια μένει μόνιμα στην ηλιόλουστη Καλιφόρνια και αυτό αποτυπώνεται στο ''There Is No Other''. Τα τραγούδια της βασίζονται κυρίως σε ακουστικές ενορχηστρώσεις, παραμένουν εύθραυστες και αισθαντικές, όπως άλλωστε περιμέναμε απ΄αυτήν, αλλά πλέον λοξοκοιτάει και στην ψυχεδελική folk της δυτικής ακτής. Ο δίσκος περιέχει δώδεκα δικά της κομμάτια και μία διασκευή. Αυτή είναι στο ''Runnin' Down A Dream'' του Tom Petty. Η Campbell το διασκευάζει πραγματικά δίνοντας του μία pop χροιά. Δίνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο στα synths και μας παραδίδει ένα μικρό και σχεδόν χορευτικό διαμαντάκι. Τα δικά της κομμάτια είναι ακουστικές folk μπαλάντες που σε ταξιδεύουν σε Καλιφορνέζικα ηλιοβασιλέματα και ρομαντικούς περιπάτους. Υπάρχουν στιγμές σαν το ''Ant Life'' και το ''Rainbow'' που μας θυμίζουν το νεαρό κορίτσι που συμμετείχε στους Belle & Sebastian, ενώ στο εναρκτήριο ''Los Angeles'' μας περιγράφει με απαλά χρώματα την πόλη με τα πολλά φώτα και τους ακόμα περισσότερους διάσημους. Το ''Voltures'' είναι ένας φόρος τιμής στους σπουδαίους Love και το ''The Heart Of It All'' είναι η δική της πρόταση στην αμερικάνικη folk. Με το funky ''Hey World'' ξαναεπιστρέφουμε σε Belle & Sebastian εποχές και το ''The National Bird Of India'' μας θυμίζει σπουδαίες γυναίκες τραγουδοποιούς του παρελθόντος σαν την Joni Mitchell. Με χαρακτηριστική άνεση ξέρει να στήνει ρομαντικές μπαλάντες σαν το ''Just For Today'' και το ''See Your Face Again'' και να κάνει βόλτες όταν τα φώτα χαμηλώνουν στο ''Boulevard''. Ο δίσκος κλείνει με ακόμα δύο στιγμές αισθαντικής folk, που έχουν τους τίτλους ''Counting Fireflies'' και ''Below Zero''.

Όταν ένας καλλιτέχνης προέρχεται από πολυετή αποχή, είναι κάπως δύσκολο να ξέρουμε τι μπορούμε να περιμένουμε από αυτόν. Αυτό τον σκόπελο η Isobel Campbell τον προσπέρασε με χαρακτηριστική ευκολία. Το ''There Is No Other'' μας κάνει να νιώθουμε ότι δεν έλειψε μια μέρα, είναι σίγουρα ο πιο πλουραλιστικός δίσκος της και πολύ πιθανόν ο καλύτερος της προσωπικής της διαδρομής. Μία πολύχρωμη εκφραστική παλέτα που έχει ως πρώτο πλάνο την υπέροχη φωνή της Campbell.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon