Caribou - Suddenly

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Με το φετινό ''Suddenly'' ο Caribou συμπληρώνει μία τριλογία δίσκων εξερεύνησης και γιατί όχι επαναπροσδιορισμού της ηλεκτρονικής μουσικής. Ξεκίνησε το 2010 με το καταπληκτικό ''Swim'', συνέχισε το 2014 με το πολύ καλό ''Our Love'', για να επανέλθει φέτος με έναν τρίτο δίσκο. Τον Caribou τον είχαμε γνωρίσει με το όνομα Manitoba στις αρχές του αιώνα που διανύουμε, ως έναν ηχητικό αλχημιστή, που ανακατεύει ψυχεδελικούς ήχους με ηλεκτρονικές φόρμες. Η indelligent dance music φιλτράρεται μέσα από το πρίσμα του ''Pet Sounds'' των Beach Boys και το αποτέλεσμα ήταν πάντοτε εντυπωσιακό. Τη τελευταία δεκαετία ο Caribou άφησε στην άκρη τις ψυχεδελικές αναφορές, για να εστιάσει στην αγαπημένη του ηλεκτρονική μουσική. Τα κομμάτια του είναι άλλοτε χορευτικά, άλλοτε ατμοσφαιρικά και πολλές φορές και τα δύο μαζί. H idm μπολιάζεται με την ζεστασιά του electro και η πρώιμη techno συναντά τις σύγχτονες χορευτικές φάσεις. Το αποτέλεσμα είναι σαγηνευτικό και ο Caribou δικαίως θεωρείται από τους σπουδαιότερους μουσικούς της εποχής μας.

Το μινιμαλιστικό ''Sister'' λειτουργεί ιδανικά ως εισαγωγή στον κόσμο του ''Suddenly''. Από εκεί και πέρα βρίσκουμε dance anthems όπως το ''Never Come Back'', φόρους τιμής στη χορευτική κουλτούρα των '90ς όπως το ''Ravi'' και electro παιάνες σαν το ''You And I''. Τα ζεστά δεύτερα γυναικεία φωνητικά δίνουν κάτι από τον αέρα των Xx στο ''New Jade'', το ''Home'' είναι ένα ηλεκτρονικό rhythm 'n' blues και στο ''Sunny's Time'' πρωταγωνιστούν hip hop φωνητικά. Η λεπτεπίλεπτη electronica του ''Lime'' δημιουργεί ένα από τα καλύτερα κομμάτια του δίσκου και στο ''Like I Loved You'' μπλέκει ηλεκτρονικούς ήχους με μία pop λογική. Ο Caribou πάντοτε κατάφερνε να σκαρώνει βαθιά συναισθηματικά ηλεκτρονικά κομμάτια και οι απτές αποδείξεις του ''Suddenly'' είναι τα ''Magpie'' και ''Cloud Song''.

Για άλλη μία φορά ο Caribou προσπαθεί να εξερευνήσει το σημείο σύγκλισης μεταξύ ηλεκτρονικής και pop μουσικής. Και τα καταφέρνει περίφημα πάλι. Το ''Suddenly'' μπορεί να μην προσθέτει πολλά καινούργια πράγματα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν του δημιουργού του αλλά είναι ένας από τους πιο αξιόλογους δίσκους που έχουμε ακούσει τελευταία. Χρησιμοποιεί τις δυνατότητες του μουσικού προγραμματισμού χωρίς να χάνει στιγμή τη συναισθηματικότητά του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon