Η Sci-Fi River παρατηρεί (και διηγείται) πώς είναι να κάνεις Διακοπές στην Αθήνα

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Από τη Lady of Rage και την Eve μέχρι τη Noname. Αν το εξωτερικό (και, εν προκειμένω, η Αμερική) έχει να επιδείξει κορυφαία παραδείγματα γυναικών-rappers σε έναν κατά γενική ομολογία ανδροκρατούμενο χώρο, τα εγχώρια δεν πάνε καθόλου πίσω: από τη Sadahzinia και την Inka μέχρι τη mi55t και τη Vikkie, έχουμε τροφοδοτηθεί με υλικό που, είτε κατάφερε να ξεφύγει από το underground ή παρέμεινε εκεί, αποδεικνύει περίτρανα το γιατί ο εν λόγω χώρος έχει πραγματικά πολλά να λάβει (και να δώσει) από την ποικιλομορφία.

Ως επιπλέον, ισχυρότατο επιχείρημα στέκεται η φρέσκια παρουσία της Sci-Fi River, η οποία με συνοδοιπόρο τον παραγωγό El Jazzy Chavo μας αιφνιδίασε πέρυσι με το κομμάτι "Διακοπές στην Αθήνα", το οποίο κυκλοφορέι σήμερα σαν 7" single από τη Veego Records - το βρίσκετε και στο Bandcamp εδώ. Το ψύχραιμο flow της και το jazzy old-school beat πάνω στο οποίο πατάει, εκφέρει στίχο άκρως παρατηρητικό, με σουρεάλ συνειρμούς που τροφοδοτούνται από την ωμή, διπολικής ομορφιάς αισθητική του αστικού ιστού.

«Με ενδιαφέρει οτιδήποτε γίνεται σε ταράτσες», όπως ακούγεται και στην αρχή.

Ο Cortés και οι Jolly Roger μπλέκονται με καλόβουλους στερεονοβισμούς στο κεφάλι σου καθώς ακούς το συγκεκριμένο κομμάτι. Κι εάν οι αναφορές φαντάζουν περιοριστικές αναφορικά με το αυτό καθαυτό ποιόν, στην πραματικότητα δεν είναι. Μια back-to-basics λογική στα beats μαζί με μια πένα μεταφορικής δερματοστιξίας μάλλον είναι ακριβώς αυτό που έχουμε ανάγκη.

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon