Green Was Greener - Introspective

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''Introspective'' είναι το ντεμπούτο album των Green Was Greener, μίας rock μπάντας που έχει έδρα το Ηράκλειο της Κρήτης. Μία μπάντα που επιχειρεί στο ντεμπούτο της να χωρέσει ένα μεγάλο ηχητικό φάσμα του εναλλακτικού rock ήχου και ταυτόχρονα να αφήσει το δικό της στίγμα. Τα χαοτικά ηχοτοπία των Spiritualized μπλέκουν με τη τεχνοκρατική οπτική των Doves και η νεοψυχεδέλεια των Tame Impala συναντά τον dreamy κόσμο των Slowdive. Είναι ολοφάνερο ότι οι Green Was Greener έχουν ακούσει πολύ μουσική και αυτό αποτυπώνεται ξεκάθαρα στο ''Introspective''. Ο δίσκος δεν βασίζεται στην ύπαρξη πιασάρικων κομματιών, αλλά απαιτεί αρκετές ακροάσεις για να αποκαλύψει πλήρως τις αρετές του. Είναι ταξιδιάρικος και δίνει έμφαση στη συνολική ατμόσφαιρα. Η ένταση είναι εσωτερική και τα ξεσπάσματα περιορισμένα. Τα φωνητικά του Θωμά Στρατάκη, που είναι και ο ιθύνων νους του συγκροτήματος, άλλοτε απαιτούν τη προσοχή και άλλοτε στέκονται εσκεμμένα στο background λειτουργώντας συνοδευτικά.

Ο δίσκος ξεκινά με το ομώνυμο και σαφέστατα δύσκολο ομώνυμο κομμάτι. Τολμηρή επιλογή για τους Green Was Greener να μας συστήνοντασι με ένα οχτάλεπτο κομμάτι με ambient rock αισθητική που κινείται εκτός των συμβάσεων του rock. Οι Green Was Greener τόλμησαν και δικαιώθηκαν γιατί το ατμοσφαιρικό τους χάος δηλώνει ευθής εξαρχής ότι κάτι ενδιαφέρον συμβαίνει εδώ. Τα εισαγωγικά πλήκτρα του ''Inner Giver'' προϊδεάζουν για ένα κομμάτι κάπου μεταξύ Beach House και Slowdive, έως ότου μπεί η full μπάντα και δώσει τη δικιά της πιο rock κατεύθυνση, ενώ τα ''Another Chance'' και ''Everyday'' μας θυμίζουν τους λόγους που αγαπήσαμε τους Doves πριν από είκοσι περίπου χρόνια. Το ''Desert King'' είναι ένα up tempo single που θα έκανε μπάντες σαν τους Madrugada ή τους Luna να ζήλευαν αν το άκουγαν και στο ''Stargazing'' επιστρέφουν στη πιο dreamy πλευρά τους. Κομμάτια σαν το ''Cause Everytime You Go I Know'' άκουσε ο Brian Eno από τους Coldplay και αποφάσισε να συνεργαστεί μαζί τους και στο ''Train Of Thoughts'' διαφοροποιούνται αρκετά, κλείνοντας το μάτι προς το stoner των Queen Of The Stone Age, έστω και στις πιο ήρεμες στιγμές τους. Ο δίσκος κλείνει με το λυρικό ταξίδι του ''You Don't Care''. Οι Green Was Greener είναι μία σαφέστατα rock μπάντα και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα στο ντεμπούτο τους. Δίνουν έμφαση στον συνδυασμό λυρισμός-ατμόσφαιρα, αλλά εννίοτε ξεφεύγουν από αυτό και μας αποδεικνύουν το μεγάλο εύρος των επιρροών αλλά και των δυνατοτήτων τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon