Tropical Geometry - Luck Mountain

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το ''Luck Mountain'' είναι η πρώτη δισκογραφική δουλειά των Tropical Geometry, και έρχεται να παρουσιάσει καινούργιους δρόμους για την εγχώρια indie pop. Ξεφεύγει από το παραδοσιακό τρίπτυχο κιθάρα, μπάσο, τύμπανα και χρησιμοποιεί πλήθος οργάνων και ήχων προκειμένου να δημουργήσει το δικό τους ιδιαίτερο ηχητικό σύμπαν. Θα μπορούσαμε εύκολα να πούμε ότι ο ήχος των Tropical Geometry βρίσκεται κοντά σε μπάντες όπως οι Soundcarriers και στις πιο lounge περιόδους των Stereolab. Οι Tropical Geometry συνδυάζουν τραγούδια και instrumentals, που όλα μαζί συνθέτουν ένα νοητικό ταξίδι σε μέρη όπου όλα είναι πιο αθώα, ελεύθερα και απαλλαγμένα από τον καταπιεστικό και αγχώδη σύγχρονο τρόπο ζωής. Μία επιστροφή στις πιο ανέμελες μέρες που ο καθένας μας κρατά ως πολύτιμες και εξαδανικευμένες αναμνήσεις. Τα φωνητικά, όπου υπάρχουν, παίζουν ρόλο στην ανάδειξη αυτής της cool ατμόσφαιρας.

Το εναρκτήριο instrumental ''My Grandmother Was A Migrant Mother'' μας εισάγει στον κόσμο των Tropical Geometry παίζοντας μεταξύ αρμονικού θορύβου και lounge μελωδιών. Ακολουθεί ένα κορυφαίο pop κομμάτι που φέρει τον τίτλο ''Rubik's Cube'', όπου συνυπάρχουν η retro ατμόσφαιρα με μία απίστευτη cool αισθητική. Μόνο αυτό το κομμάτι να είχαν κυκλοφορήσει θα είχαν εξασφαλίσει μία θέση στο πάνθεον των εγχώριων indie pop ηρώων. Το ''Jorge Campos'' μας μεταφέρει σε ερημικές παραλίες να βλέπουμε ένα ρομαντικό ηλιοβασίλεμα και το ''Vitamin D'' η αθωότητα της ''60ς pop βρίσκει τη σημερινή της εκδοχή. Τα πετάλια του ''Serendipity'' μας εισάγουν στην tropicalia του ''Something Fishy'' και τα ''Habanera'' και ''Luck Mountain'' άνετα λειτουργούν ως soundtrack για ένα δροσερό μεσημεριανό cocktail σε κάποιο beach bar. Στο ''Hard Walnut'' συνυπάρχουν οι ευαισθησίες των Field Mice με τις jazzy παρεκτροπές των Tortoise και ο δίσκος κλείνει με το ονειρικό ''Space Lady''. Οι Tropical Geometry κινούνται διαρκώς γύρω από μία συναισθηματική και σκεπτόμενη pop, την οποία την εμπλουτίζουν με ηλιόλουστα ηχοχρώματα. Το ''Luck Mountain'' είναι φρέσκο και αφήνει ένα  feeling χαρμολύπης, όπως ακριβώς αρμόζει σε κάθε indie pop δίσκο.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon