Kevin Morby - This Is A Photograph

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

ηΟ Kevin Morby επιστρέφει δισκογραφικά με το φετινό ''This Is A Photograph'' και η πρώτη εντύπωση που αποκομίζουμε από την ακρόασή του, είναι ότι τον βρίσκουμε σε μεγάλη φόρμα. Εδώ υπάρχουν μερικά από τα ομορφότερα τραγούδια που έχει γράψει και η απογυμνωμένη παραγωγή αναδεικνύει την εκφραστικότητα της φωνής και την έμπνευση στον συνθετικό τομέα. Οι ενορχηστρώσεις είναι λιτές και δίνεται βάρος στις ιστορίες του τραγουδοποιού. Ο Morby εμπνέεται από προσωπικά βιώματα, οικογενειακές ιστορίες, τη φοβία του θανάτου, ακόμα και το θάνατο διάσημων προσώπων στο Memphs (Elvis Presley, Martin Luther King, Jeff Buckley), στήνοντας έναν τελείως αυτοβιογραφικό δίσκο, ταξιδεύοντάς μας στις κεντρικές και νότιες πολιτείες της Αμερικής. Εκεί που ο χρόνος κυλάει αργά και οι άνθρωποι τρέφονται από τις παραδόσεις και τις αναμνήσεις τους. Με το ''This Is A Photograph'' ο Morby βουτάει βαθιά στην αμερικάνικη παράδοση, τον Dylan και τον Young, αφήνοντας στην άκρη τις indie και pop παρεκτροπές του. 

Μετά το εισαγωγικό ιντερλούδιο, συναντάμε το ομώνυμο κομμάτι. Ένα κομμάτι όπου μία κιθάρα και η στακάτη φωνή του Morby αρκούν για να δημιουργήσουν ένα από τα εντυπωσιακότερα κομμάτια του songbook του. Ο Morby είναι ικανότατος να στήνει folk pop μπαλάντες σαν το ''A Random Act Of Kindness'' και το ''A Coat Of Butterflies'' και η γλυκιά φωνή της Erin Rae ομορφαίνει το σχεδόν country ''Bittersweet, TN''. Το ''Disappering'' αναφέρεται στον θάνατο του Jeff Bucley, που πνίγηκε στα νερά του Μισσισιπί, καθώς επιχείρησε να κολυμπήσει φορώντας τα ρούχα του, με αποτέλσμα να παρασυρθεί από το ποτάμι. Το ''Rock Bottom'' είναι η πιο rock στιγμή του δίσκου και στα ''Five Easy Pieces'' και ''Stop Before I Cry'' συγκινεί βουτώντας βαθιά στις προσωπικές του αναμνήσεις. Το σπαρακτικό ''It's Over'' καταφέρνει να καθηλώσει τον ακροατή και ο δίσκος κλείνει με το Dylan-ικό ''Goodbye To Good Times''.

Το ''This Is Photograph'' σηματοδοτεί την επιστροφή του Kevin Morby στους πραγματικά σπουδαίους δίσκους. Ένας δίσκος χωρίς περίπλοκες ενορχηστρώσεις, που αναδεικνύει τα συναισθήματα στην πρωτόλεια μορφή τους. Ο Morby είναι σημαντικός ταγουδοποιός της εποχής μας και άξιος συνεχιστής της μακρόχρονης αμερικάνικης παράδοσης. Μία παράδοση όπου ο Morby έχει καταφέρει να την ενσωματώσει στο σήμερα.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon