Death Cab For Cutie - Asphalt Meadows

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το 2022 επιφύλαξε μία μεγάλη έκπληξη για τους Death Cab For Cutie. Το φετινό ''Asphalt Meadows'' είναι με διαφορά ο καλύτερος δίσκος που έχουν κυκλοφορήσει τη τελευταία δεκαετία. Μετά από μία σειρά από απλά συμπαθητικούς δίσκους και χωρίς πλέον κανείς να πιστεύει ότι μπορούν να κάνουν ένα τόσο δυναμικό comebackm οι Death Cab For Cutie διαψεύδουν τους πάντες και επιστρέφουν με ένα απολαυστικό album. Μαζί επιστρέφουν στον ήχο των πρώτων χρόνων της πορείας τους. Οι κιθάρες ξαναγίνονται πρωταγωνίστριες και το φλερτ με την indietronica παραμερίζεται. Πλέον είναι η κιθαριστική pop/rock μπάντα που μας χάρισε σπουδαία albums την πρώτη δεκαετία του εικοστού πρώτου αιώνα. Πάνω από όλα, όμως, η συνθετική φλέβα του Ben Gibbard σκαρώνει υπέροχες μελωδίες που μετατρέπονται στα καλύτερα τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει από την εποχή του ''Narrow Stairs''. Ο Gibbard είναι ένας άνθρωπος που είδε εξαρχής τη μπάντα του να τραβάει τη προσοχή, έχοντας ορισμένους πολύ καλούς δίσκους, να γίνεται σημείο αναφοράς για τα indie kids της γενιάς του και να παντρεύεται τη Zooey Deschanel, την κοπέλα - φαντασίωση κάθε indie kid. Κανείς όμς, δεν δικαιούται να του πήγαίνουν όλα καλά μόνιμα. Και ο Gibbard αυτή την αλλαγή. Ο συνοδοιπόρος του Chris Walla εγκατέλειψε το συγκρότημα, οι Death Cab For Cutie κυκλοφόρησαν τους πιο μέτριους δίσκους τους και για κερασάκι στην τούρτα χώρισε με τη Deschanel. Όλα αυτά δείχνουν να ανήκουν στο παρελθόν και το ''Asphalt Meadows'' είναι η απόδειξη.

Η καλή μέρα φαίνεται από την αρχή και το ''I Don't Know How I Survive'' μας δηλώνει ξεκάθαρα ότι το ''Asphalt Meadows'' θα είναι ένας εξαιρετικός δίσκος. Ακολουθεί το νευρώδες ''Roman Candles'' με τις κοφτερές κιθάρες, ενώ το ομώνυμο κομμάτι είναι δείγμα κολλητικού κολλεγιακού rock. Οι Death Cab For Cutie πάντοτε είχαν mid tempo και συναισθηματικά φορτισμένα κομμάτια. Στο ''Asphalt Meadows'' ξεχωρίζει το ''Foxglove Through The Clearcut'' αλλά και τα ''Rand McNally'' και ''Pepper''. Τα ''Here To Forever'' και ''I Miss Strangers'' έχουν όλα τα προσόντα για να μπουν δυναμικά στα playlists των κολλεγιακών σταθμών της άλλης πλευράς του Ατλαντικού, ενώ το ''Fragments From The Decade'' δείχνει την εύθραυστη πλευρά της συνθετικής πλευράς του Gibbard. Το γλυκόπικρο ''Wheat Like Waves'' σε κερδίζει με την αμεσότητά του και το ''I ''ll Never Give Up On You'' μας επιστρέφει στην εποχή του ''Plans''. Οι Death Cab For Cutie επιστρέφουν με έναν ανέλπιστα καλό δίσκο και δηλώνουν alive and kicking. Τελικά οι κιθάρες τους πάνε περισσότεο και μάλλον πρέπει να ακολουθήσουν αυτή την κατεύθυνση και στο μέλλον.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon