Boygenius - The Record

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Boygenius είναι η σύμπραξη τριών σπουδαίων γυναικών τραγουδοποιών κάτω από αυτό το όνομα. Phoebe Bridgers, Julien Baker και Lucy Dacus ενώνουν τις δυνάμεις τους και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Τρεις δημιουργοί που αγαπούν τη folk μουσική, αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν για τον εκσυγχρονισμό της εμπλουτίζοντάς την με pop στοιχεία.. Με σημαντική δισκογραφία και οι τρεις, ήταν σχεδόν σίγουρο ότι το project Boygenius θα ήταν κάτι ξεχωριστό. Για αυτό μας είχε προϊδεάσει το ομώνυημο E.P. που είχαν κυκλοφορήσει το 2018. ''The Record'' ονομάζεται το πρώτο τους full album και εντυπωσιάζει από την πρώτη ακρόαση. Οι τρεις νεαρές τραγουδοποιοί μοιράζονται την αγάπη τους για τη μουσική και τη λογοτεχνία, αλλά και τις απασχολεί μία κοινή θεματολογία που αφορά τη φιλία, τις ερωτικές σχέσεις αλλά και τη γυναικεία χειραφέτηση. Ο ρομαντισμός αλλά και η νεανική ορμή, είναι διάχυτα στον δίσκο, όπως και η ανάγκη τους να δημιουργήσουν πραγματικά σπουδαία τραγούδια. Και τα κατάφεραν περίφημα. Σε αυτό σημαντικό ρόλο έπαιξε ότι οι τρεις τους δείχνουν να είναι πρώτα φίλες και μετά συνεργάτες. Και οι τρεις μαζί απογειώνουν τις πρωτόλειες συνθέσεις που έφερε η καθεμιά τους στο studio.

Το εναρκτήριο ακουστικό ''Without You WIthout Them'' λειτουργεί περισσότερο ως εισαγωγή του album, για να ακολουθήσει το νευρώδες alternative rock του ''$20''. Το ''Turn Blue'' είναι ένα σπουδαίο κομμάτι εσωστρεφούς pop και το ''Cool About It'' είναι ο δικός τους φόρος τιμής στις υπέροχες μελωδίες των Simon & Garfunkel. Στο ''Not Strong Enough'' δεν διστάζουν να εκθέσουν τις ενδόμυχες σκέψεις τους και μουσικά θυμίζουν γυναίκες τραγουδοποιούς των '90ς και στα εκατό δευτερόλεπτα του ''Leonard Cohen'' χρησιμοποιούν μία φράση του αγαπημένου Καναδού δημιουργού για να περιγράψουν μία βόλτα ενός ζευγαριού στους απέραντους αμερικάνικους αυτοκινητόδρομους. Στο ''Satanist'' οι κιθάρες γκαζώνουν επικίνδυνα και στα ''Emily I 'm Sorry'' και ''We 're In Love'' καταθετουν τη δική τους άποψη για την εναλλακτική americana. Μία ακουστική κιθάρα αρκεί στο ''Revolution O'' και στο ''Anti - Curse'' βρίσκουν τη χρυσή τομή μεταξύ Courtney Barnett και Cat Power. Για το τέλος έχουν κρατήσει το ''Letter To An Old Poet'' όπου τα φωνητικά κρατούν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, συνοδευόμενα από μία αφαιρετική μελωδία. Το ''The Record'' είναι μία φρέσκια πρόταση που προέκυψε από τη συνεργασία τριών νεαρών τραγουδοποιών. Ένας δίσκος που ισορροπεί μεταξύ folk, pop και rock και απευθύνεται σε κάθε ευαίσθητη και ρομαντική ψυχή αυτού του κόσμου.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon