Baxter Dury - I Thought I Was Better Than You

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τρία χρόνια μετά το ''The Night Chancers'', ο Baxter Dury επιστρέφει δισκογραφικά με το ''I Thought I Was Better Than You''. Ένας δημιουργός που έχει δημιουργήσει το δικό και τελείως αναγνωρίσιμο ηχητικό χαρμάνι, αναμιγνύοντας τις ετερόκλητες μουσικές επιρροές του. Soul, funk, γαλλική pop, indie,folk, disco αλλά και οτιδήποτε άλλο του κάνει κλικ, περιλαμβανεται στα κομμάτια του. Και είναι αυτά τα αβάσταχτα cool και ράθυμα φωνητικά του, που τον κάνουν να ξεχωρίζει. Ο Baxter Dury έχει στυλ και αυτό αποτυπώνεται σε κάθε του κυκλοφορία. Δεν επηρεάστηκε ούτε στο ελάχιστο που φέρει ένα βαρύ επώνυμο για την ιστορία του rock, όντας γιος του σπουδαίου Ian Dury. Σε αντίθεση με τα περισσότερα τέκνα διασήμων, που η πορεία τους σκεπάστηκε από το παρελθόν των γονιών τους, ο Baxter Dury κατάφερε να χαράξει τη δική του αυτόνομη πορεία. Στο νέο του πόνημα εστιάζει περισσότερο στη δημιουργία μίας νυχτερινής ατμόσφαιρας, περιορίζοντας αρκετά τα groovy στοιχεία.

Αργόσυρτα πνευστά πρωταγωνιστούν στο εναρκτήριο ''So Much Money'' και στο ''Aylesbury Boy'' υιοθετεί μία πιο street λογική. Στο ''Celebrate Me'' η απαγγελία του Baxter συνοδεύεται με γυναικεία φωνητικά γεμάτα αθωότητα και το ''Leon'' οι cool στίχοι του ντύνονται με έντονες επιρροές από τη μαύρη μουσική. Στο ''Crashes'' σχεδόν ραπάρει αποδεικνύοντας ότι είναι ένας δημιουργός που δεν διστάζει να δοκιμάζει ότι θέλει ενώ το ''Sincere'' μοιάζει να ξεπετάχτηκε από τη γαλλική pop σκηνή των '60ς. Από τα πιο cool singles που θα ακούσουμε φέτος και με ένα υποχθόνιο groove να σε κυριεύει, το ''Pale White Nissan'', ενώ στο ''Shadow'' παρουσιάζει μία βρετανική έκδοχή του πνεύματος του Serge Gainsbourg. Το r'n'b τον εμπνέει στο ''Crowded Rooms'' και ο δίσκος κλείνει με την ακουστική folk του ''Glows''. Ο Baxter Dury ακόμα και να μην ήταν μουσικός, θα είχε καταφέρει να έχει αναγνωρισιμότητα με ότι και να καταπιάνονταν. Είναι τόσο cool τα vibes που εκπέμπει που κάπως θα το κατάφερνε. Η μουσική είναι το όχημα του, για να μας συστήσει μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περσόνες που κυκλοφορούν στο Νησί και το ''I Thought I Was Better Than You'' το τελευταίο απολαυστικό πόνημά του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon