Noel Gallagher's High Flying Birds - Council Skies

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Έξι χρόνια μετά το ''Who Build The Moon?'' ο Noel Gallagher επιστρέφει με το τέταρτο προσωπικό του album. Ο δίσκος ονομάζεται ''Council Skies'' και για άλλη μία φορά υπογράφεται ως Noel Gallagher's High Flying Birds. Οι συστάσεις για τον Noel είναι περιττές. Ως ιθύνων νους και βασικός συνθέτης των Oasis, ήταν από τους πλέον βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης brit pop. Οι Oasis ήταν το εμπορικότερο συγκρότημα της σκηνής, με συνέπεια ο Noel και ο αδερφός του και βασικός τραγουδιστής Liam, να τραβήξουν για χόνια πάνω τους όλα τα φώτα της δημοσιότητας. Σε αυτό το τελευταίο σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι βαρύγδουπες και γεμάτες ναρκισσισμό δηλώσεις των αδελφών Gallagher, που προκαλούσαν με κάθε τρόπο να γίνουν πρωτοσελιδο. Οι δύο πρώτοι δίσκοι των Oasis ήταν ορόσημα για την κιθαριστική μουσική των '90ς, και μέχρι τη διάλυσή τους κυκλοφόρησαν ακόμα τέσσερις δίσκους που ήταν από μέτριοι έως αρκετά καλοί, αλλά σε καμία περίπτωση δεν στέκονταν δίπλα στα δύο πρώτα albums. Η ρήξη ανάμεσα στα δύο αδέλφια υπήρξε καθοριστική ώστε η μπάντα να κατεβάσει ρολά και ο καθένας τους να ακολουθήσει το δικό του δρόμο. Ο Noel, με την χαρακτηριστική συνθετική άνεση και σε σημεία μεγαλομανία, έχει πλέον κυκλοφορήσει τέσσερα albums, μένοντας σε γενικές γραμμές πιστός στις αρχές και επιρροές που είχε από όταν μας συστήθηκε. Οι μπητλικές μελωδίες και γενικά οι σπουδαίοι βρετανοί τραγουδοποιοί είναι οι κύριες επιρροές του και αυτές πασπαλίζονται με έναν indie αέρα προκειμένου να εκσυγχρονιστούν. Έτσι και το ''Council Skies'' απαρτίζεται από ορθά δομημένες συνθέσεις, στο κλασσικό ύφος του Noel Gallagher.

Ο δίσκος ξεκινά με το ''I 'm Not Giving Up Tonight'', μία mid tempo επική μπαλάντα, που άνετα έβρισκε θέση στους δίσκους που κυκλοφορούσαν οι Oasis στις αρχές των ''00ς. Η ζωηρή pop του ''Pretty Boy'' βρίσκει άνετα θέση στα ερτζιανά και στα ''Dead To The World'', και ''Trying To Find A World That's Been And Gone'' ο Noel αναδεικνύει την πλέον ρομαντική πλευρά της τραγουδοποιίας του.  Το ''Easy Now'' θα προετοιμάζει το έδαφος  για το ''Wonderwall'' και να ανάψουν οι αναπτήρες ή πλέον τα κινητά στις επερχόμενες συναυλίες του και το ομώνυμο κομμάτι πατάει σε μία ιδιαίτερα πιασάρικη μελωδία. Στο ''There She Blows!'' επιστρέφει στις υπερφιλόδοξες συνθέσεις που αποτελούσαν το ''Be Here Now'' και σε τραγούδια σαν το ''Open The Door, See What You Find'' φαίνεται ότι ακόμα γράφει άξια κομμάτια κλασσικού βρετανικού rock. Τα ''Love Is A Rich Man'' και ''Think Of A Number'' είναι ακόμα δύο τυπικές Noelικές συνθέσεις και για το τέλος έχει κρατήσει ένα από τα πιο όμοεφα κομμάτια της νέας σοδειάς του, που ακούει στο όνομα ''We 're Gonna Get There In The End''. Με το ''Council Skies'' ο Noel Gallagher αποδεικνύει ότι ακόμα και ως βετεράνος μπορεί να κυκλοφορήσει άρτιους δίσκους με ενδιαφέροντες συνθέσεις. Αυτό που απουσιάζει είναι η σπίθα που θα εκτόξευε το νέο υλικό. Ακριβώς το ίδιο που συμβαίνει στους δίσκους των ιδαλμάτων του Paul McCartney, Paul Weller εδώ και χρόνια και του συνομήλικου και συντοπίτη Richard Ashcroft εσχάτως. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon