Slowdive - Everything Is Alive

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Slowdive, μαζί με τους My Bloody Valentine και τους Ride, αποτέλεσαν την Αγία Τριάδα του shoegaze που έδρασε στα '90ς και είχε έδρα τη Βρετανία. Οι Slowdive είναι αυτοί που σημείωσαν τη μικρότερη επιτυχία τότε, κάτι που συνέβαλε στην αδρανοποίηση της μπάντας μετά από την κυκλοφορία τριών δίσκων. Η φήμη τους όμως δεν ξεθώριασε με το πέρασμα του χρόνου, σε αντίθεση με πολλά συγκροτήματα που έδρασαν κάτω από την ταμπέλα ''alternative'' εκείνη την εποχή. Μάλιστα πολλές μπάντες τους ονόμαζαν ως βασική επιρροή τους και πηγή έμπνευσης. Μπάντες όπως οι Beach House, οι Diiv, οι Still Corners κ.α. χρωστούν μέρος της ύπαρξής τους στους Slowdive. Μετά την διάλυση της μπάντας, μέλη τους σχημάτισαν τους Mojave 3, ένα σχήμα με σαφέστατα πιο pop κατεύθυνση. Το 2017 οι Slowdive επέστρεψαν με τον ομώνυμο τέταρτο δίσκο τους και απέσπασαν σιθυραμβικές κριτικές. Ένας δίσκος που πιστοποίησε ότι η μπάντα έχει πολλά να προσφέρει και ότι σε καμία περίπτωση δεν επέστρεψαν για αρπαχτή, εκμεταλευόμενοι το timing επεναφοράς του shoegaze. Το δεύτερο δισκογραφικό τους βήμα μετά την επιστροφή, γίνεται φέτος και τιτλοφορείται ''Everything Is Alive''

Το ''Everything Is Alive'' περιέχει οχτώ κομμάτια ατμοσφαιρικού shoegaze, χωρίς να λείπουν οι pop αναφορές σε κάποια εξ' αυτών. Ο δίσκος ξεκινλα με το ''Shanty'', ένα υπέροχο pop κομμάτι που καταργεί τις pop φόρμες του κουπλέ - ρεφρέν, δίνοντας έμφαση στην ατμόσφαιρα και στην μαεστρία των Slowdive στο πως χειρίζονται τα όργανά τους για να στήσουν τη δική τους εκδοχή στο πως ορίζεται η pop. Το instrumental ''Prayer Remembered'' μεταδίδει ένα συναίσθημα γαλήνης και το γοητευτικό ''Alife'' δείχνει πόσα τους χρωστούν μπάντες σαν τους Beach House. Το ''Andalucia Plays'' θυμίζει τις indie folk απόπειρες των Mojave 3 και το καταπληκτικό ''Kisses'' είναι το απόλυτο pop single που ποτέ δεν είχαν κυκλοφορήσει οι Slowdive. Το ''Skin In The Game'' ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στις shoegaze κιθάρες και την dreamy ατμόσφαιρα και το ''Chained To A Cloud'' κινείται στο κλασσικό ύφος των Slowdive. To ''The Slab'' κλείνει το δίσκο με το συγκρότημα να επιλέγει να γκαζώσει τις κιθάρες και να αυξήση την ένταση του ρυθμού. Οι Slowdive επιστρέφουν με ακόμα έναν υπέροχο δίσκο. Σταθερά απολαυστικοί, εξακολουθούν να σκαρώνουν περίφημες μελωδίες που σε ταξιδεύουν σε έναν κόσμο πιο αθώο και ειλικρινή από αυτόν που έχουμε γύρω μας.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon