Ekaterina Panikanova: Διαβάζοντας πίνακες

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Η Ρωσίδα καλλιτέχνης Ekaterina Panikanova χρησιμοποιεί για τους υπερμεγέθεις καμβάδες της ένα πλέγμα από παλιά βιβλία, τετράδια και άλλου είδους εκτυπώσεις. Το κάθε βιβλίο λειτουργεί ως ένα κομμάτι παζλ των ιδιαίτερων και περίεργων σκηνών της, προκαλώντας μας να του αλλάξουμε θέση, παρεμβαίνοντας έτσι στις ιστορίες και ανακαλύπτοντας τον εαυτό μας. Μέσα από αυτό το ασυνήθιστο μέσο, η ταλαντούχος καλλιτέχνης δημιουργεί έργα που παίζουν με την μνήμη μας, πηδώντας από την παιδική ηλικία στο τώρα και εξάπτοντας ταυτόχρονα την φαντασία, μας ζητούν να επανεγγράψουμε την νοσταλγική αυτή αίσθηση.

Αποφεύγοντας την ταμπέλα του κολάζ, της ζωγραφικής η οποιασδήποτε άλλης κατηγοριοποίησης του έργου της, το μόνο σίγουρο είναι ότι η Ekaterina Panikanova δημιουργεί υπέροχους κόσμους, παράλληλα με αυτούς των ανοιχτών βιβλίων που χρησιμοποιεί.

Info:http://www.ekaterinapanikanova.com/

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon