Μουσικοί Εναντίον Spotify

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το τελευταίο διάστημα και παράλληλα με τη γιγάντωση της πλατφόρμας του spotify ως μέσο ακρόασης και απόκτησης μουσικής, πληθαίνουν οι φωνές μουσικών που εναντιώνονται ή στη καλύτερη περίπτωση προβληματίζονται από τη λειτουργία του. Τελευταίος στη ολοένα και αυξανόμενη λίστα που δημιουργείται προστέθηκε ο Johnny Marr. Είχαν προηγηθεί, μεταξύ άλλων ο Thom Yorke, ο Nigel Godrich, o David Byrne και οι Foals. O Marr εστιάζει κυρίως σε λόγους αισθητικής την εναντίωσή του στο spotify, λέγοντας ότι η πρόσβαση στη μουσική με το πάτημα ενός κουμπιού αλλιώνει ολόκληρη τη pop κουλτούρα. Άλλοι καλλιτέχνες αναφέρονται σε οικονομικούς λόγους, στη καταστροφή των παραδοσιακών μορφών κυκλοφοριών και στην αποξένωση του καλλιτέχνη από το κοινό του. Σίγουρα οι εποχές αλλάζουν με ταχείς ρυθμούς, αλλά και σίγουρα δεν πρέπει να υποτασσόμαστε άκριτα στις τεχνολογικές ορέξεις. Οπότε με θετικό και κριτικό τρόπο οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τη στάση ενός καλλιτέχνη που αναφέρεται στην επίδραση της τεχνολογίας στη δημιουργικότητα. Προφανώς τα τεχνολογικά επιτεύγματα ανοίγουν συνεχώς νέες αντιπαραθέσεις και με το spotify επιστρέφουμε σε συζητήσεις που είχαν γίνει όταν πρωτοεμφανίστηκε το downloading.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon