Επανεκδόσεις Σκωτσέζικης pop από τη Domino

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Αναμφισβήτητα η Domino είναι μία από τις σημαντικότερες δισκογραφικές εταιρείες των τελευταίων χρόνων. Πιστή στη συνήθειά της να ασχολείται πέρα από τη κυκλοφορία καινούριων δίσκων και με επανακυκλοφορίες σπουδαίων δίσκων του παρελθόντος, ανακοίνωσε την επανέκδοση υλικού από τους Orange Juice και τους Aztec Camera. Πολύ πριν τη δημιουργία των Jesus and Μary Chain και των Belle and Sebastian κάποιοι άλλοι έβαζαν τη Σκωτία στο χάρτη των υπολογίσιμων μονάδων της ανεξάρτητης pop. Σε αυτούς συγκαταλέγονται οι Orange Juice και οι Aztec Camera. Η Domino αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει τέσσερις δίσκους των πρώτων (You Can't Hide Your Love Forever, Rip It Up, Texas Fever και The Orange Juice) και το ντεμπούτο των δεύτερων High Land, Hard rain. Πρωτοπόροι και οι δύο μίας άλλης πιο ρομαντικής εποχής, συνδύασαν τα απομεινάρια του punk με την κλασσική λεπτεπίλεπτη pop σχηματίζοντας το soundtrack του πρώτου μισού των 80ς. Η εμπορική τους ανταπόκριση δεν ήταν ιδιαίτερη στην εποχή τους αλλά η επιρροή τους σε μεταγενέστερες μπάντες τεράστια. Μην ξεχνάμε ότι ο Stuart Murdoch και ο Alex Kapranos αυτούς άκουγαν στην εφηβική τους ηλικία. Σίγουρα αυτές οι επανακυκλοφορίες περιέχουν υλικό που αξίζει να ακουστεί και από τους σύγχρονους θιασώτες της ανεξάρτητης σκηνής.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon