Νέο ep από τον Ed Harcourt: Time Of Dust

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Ο βρετανός τραγουδοποιός Ed Harcourt αποτελεί την τελευταία δεκαετία μια από τις πιο σταθερές αξίες που έχει να προσφέρει το νησί σε αυτήν την κατηγορία. Με μεγάλες αγάπες τον Tom Waits και τον Jeff Buckley, o Harcourt έφερε το singer/songwriter ύφος που τον επηρέασε στα δικά του μέτρα, παρουσιάζοντας μια πιο ορχηστρική και μινιμαλιστική εκδοχή. Αποκορύφωμα το The Beautiful Lie του 2006, μάλλον ο καλύτερος του δίσκος μέχρι σήμερα (σε κοντινή διαμάχη με το From Every Sphere του 2003). Φυσικά ο Harcourt ποτέ δεν έβγαλε σε κυκλοφορία ένα αδιάφορο ή αδύναμο δίσκο και κάπως έτσι καθιερώθηκε στους αγαπημένους του είδος. 

Ο βρετανός πλεόν είναι ένας αρκετά πολυάσχολος μουσικός καθώς τον τελευταίο καιρό έχει στο βιογραφικό του πληθώρα συνεργασιών (σύνθεση και παραγωγή στο άλμπουμ της Sophie Ellis Bextor, μουσικός διευθυντής στο Song Book at the Barbican του Beck κ.α.) αλλά και την μουσική επένδυση σε τρείς ταινίες. Επίσης μόλις πριν ένα χρόνο κυκλοφόρησε το έκτο του προσωπικό άλμπουμ με τίτλο Back into the Woods.

Δεν φαίνεται όμως να βαριέται ή να φείδεται εμπνέυσεως καθώς ανέμεσα από όλα αυτά βρήκε το χρόνο να γράψει ένα ακόμα μίνι-άλμπουμ ep με 6 κομμάτια. Ο τίτλος αυτού Time Of Dust και θα είναι διαθέσιμο σε cd και ψηφιακή μορφή στις 20 Ιανουαρίου από την CCCLX (Περισσότερα στο edharcourt.com).

Εμείς ακούμε 2 πολύ όμορφα δείγματα από αυτό το ep, τα The Saddest Orchestra (It Only Plays For You) και Parliament Of Rooks:

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon