Νέο άλμπουμ από τους Electric Litany. Ακούμε το Feather Of Ecstasy

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Το πρώτο άλμπουμ των Electric Litany με τίτλο How To Be A Child And Win The War ήρθε το 2010 και μας ταξίδεψε σε ένα υπέροχο ατμοσφαιρικό κόσμο, με λυρισμό και συναίσθημα μουσικά αλλά και στιχουργικά. Σίγουρα ήταν ένα από τα καλύτερα εγχώριας κυκλοφορίας άλμπουμ εκείνης της χρονιάς αλλά και ένα εξαιρετικό ντεμπούτο για την μπάντα με έδρα το Λονδίνο. Οι Electric Litany επιστρέφουν 4 χρόνια μετά με νέο δίσκο (κάτι που αναμέναμε εδώ και καιρό):

Η Inner Ear με χαρά ανακοινώνει την κυκλοφορία του δεύτερου πολυαναμενόμενου άλμπουμ των Electric Litany, με τίτλο "Enduring Days You Will Overcome".

Το "Enduring Days You Will Overcome" είναι καρπός μιας δύσκολης και στάσιμης εποχής. Παρόλα αυτά, επιβεβαιώνοντας κάθε λέξη του τίτλου του, είναι η απόδειξη πως η συνειδητή καρτερικότητα της δημιουργίας είναι η λύση για να ξεπεραστούν τα προβλήματα και να προχωρήσουμε παρακάτω. Το album ξεπηδάει από τις στάχτες ενός lo-fi κόσμου και διατηρώντας τον λυρισμό και τη χαρακτηριστική «στοιχειωμένη» ατμόσφαιρα των Electric Litany εκφράζει τον έρωτα, την αφοσίωση και την υπομονή που οδηγούν στην ομορφιά, τη δημιουργία και την απελευθέρωση. Ταυτόχρονα καταγράφει τις πρακτικές δυσκολίες και τα καθημερινά προβλήματα διαβίωσης και επιβίωσης όπως τα έζησε το συγκρότημα τα τελευταία 3,5 χρόνια μέχρι την ολοκλήρωση των ηχογραφήσεων αυτού του album.

To 2012 το συγκρότημα ήρθε σε επαφή με τον μυθικό παραγωγό Alan Parsons, ο οποίος αφού άκουσε το “How To Be A Child And Win The War” συμφώνησε να συνεργαστεί μαζί τους. Οι ηχογραφήσεις ήταν περιπετειώδεις και «φιλοξενήθηκαν» σε διάφορα studio στο Λονδίνο, σε ένα studio στην ύπαιθρο της Βόρειας Ουαλίας και στο στούντιο των Κόρε.Ύδρο. στην Κέρκυρα. Το mastering για άλλη μια φορά έγινε στα Abbey Road Studios.

Το "Enduring Days You Will Overcome" κυκλοφορεί σε βινύλιο, special edition cd και digital album από την Inner Ear εδώ.

Ας πάρουμε μία ιδέα από το πρώτο single "Feather Of Ecstasy":

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon