Οι Coldplay Ανακοίνωσαν Νέο Δίσκο

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Coldplay ανακοίνωσαν τη κυκλοφορία νέου δίσκου στις 19 Μαϊου που θα ονομάζεται Ghost Stories. To 2000 το συγκρότημα είχε εισβάλει δυναμικά στα μουσικά τεκτενόμενα με τον δίσκο Parachutes. Mid tempo κομμάτια υψηλής αισθητικής ήταν το διαβατήριο για μία άκρως ελπιδοφόρα είσοδο στη μουσική βιομηχανία. Ακολούθησε ο εμπορικός θρίαμβος του A Rush of Blood to the Head, που τους εκτόξευσε στα μεγαλύτερα σύγχρονα συγκροτήματα. Ακολούθησε το κάπως πιο αμήχανο X&Y, που όμως δεν στάθηκε εμπόδιο στο δρόμο προς τη κορυφή. Οι Coldplay πλέον ήταν stars επιπέδου Hollywood, ο τραγουδιστής τους Chris Martin είχε ήδη παντρευτεί τη Gwyneth Paltrow, ασχολούνταν με τη φιλανθρωπία και το Fair Trade και πλέον δεν θύμιζαν σε πολλά πράγματα τη μπάντα του Parachutes. Μόνο ο ήχος, σήμα κατατεθέν, έφερνε στο νου τους δημιουργούς του Yellow. Αλλά και αυτός εχει γίνει αρκετά πιο ανθεμικός. Επόμενο βήμα, όπως όφειλε κάθε μπάντα που θέλει να γίνει U2 στη θέση των U2, η συνεργασία με τον Brian Eno. Το αποτέλεσμα αυτής ήταν το Viva la Vida, or Death and All His Friends, που αποτέλεσε ένα θετικό βήμα για το συγκρότημα και ταυτόχρονα έχρισε οριστικά τους Coldplay ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα των 00ς, που παίζουν σε τεράστιες sold out αρένες. Ο τελευταίος δίσκος το Mylo Xyloto ήταν και ο χειρότερος τους αφού καλλιτεχνικά δεν είχε και πολλά να πει, ενώ σαφέστατα έκλεινε προς πιο mainstream, ακόμα και για τους Coldplay, κατευθύνσεις. Υπό αυτό το πρίσμα το Ghost Stories αποτελεί κομβικό δίσκο για τους Βρετανούς, για να δούμε αν θα αποκοπούν οριστικά από το κοινό που τους αγάπησε στην αρχή της πορείας τους.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon