Ralph Gibson: Ο φωτογράφος που έκανε 40 χρόνια επιτυχίες

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Ο Ralph Gibson μπορεί να έπαθε κάμποσους νευρικούς κλονισμούς ενώ υπηρετούσε το Πολεμικό Ναυτικό, ταυτόχρονα όμως κατάφερε να εξασκηθεί στην τέχνη της φωτογραφίας κάτι που συνέχισε και αργότερα δουλεύοντας  ως βοηθός για την Dorothea Lange και τον Robert Frank. Ουδέν κακό αμιγές καλού θα μπορούσε να πει κανείς, καθώς μέσα στις επόμενες 4 δεκαετίες  κατάφερε να πετύχει παγκόσμια αναγνώριση όντας πηγή έμπνευσης για πολλούς νέους φωτογράφους, προκαλώντας τους να ακολουθήσουν τα προσωπικά τους ένστικτα. Με το απόκοσμο και  τολμηρό του στυλ, αυτός ο μεγάλος φωτογράφος κατάφερε να αναπτύξει ένα προσωπικό ύφος το οποίο είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Χρησιμοποιώντας μια κάμερα Leica, χάρη στην στοχαστική του ματιά, μπορεί να μετατρέψει μια απλή γωνιά δωματίου σε ένα αριστούργημα.

Μέσα στην πληθώρα των φωτογραφιών του μπορείς να ανακαλύψεις ότι πολλές από αυτές αγγίζουν τα όρια του σουρεαλισμού, ενώ άλλες είναι έντονα ερωτικές με ένα φοβερά καλαίσθητο τρόπο, με το έργο του τότε και τώρα να αποπνέει μυστήριο και λεπτότητα.

Εδώ ένα ντοκιμαντέρ που ο ίδιος ο Ralph Gibson εξιστορεί την ζωή του και ταυτόχρονα παρουσιάζεται το έργο του. 

Ένα απάνθισμα του ογκωδέστατου έργου του.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon