Μια συζήτηση για την Πάτρα με αφορμή το βιβλίο του Κώστα Λογαρά "Σάββατα δίχως μυθο"

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Μια συζήτηση για την Πάτρα με τίτλο «Μ’ αρέσει η μυρωδιά της» και αφορμή ένα από τα πιο εμβληματικά λογοτεχνικά κείμενα που έχουν γραφτεί για την πόλη διοργανώνεται τη Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017 στις 8.30 μ.μ. στο αίθριο του βιβλιοπωλείου «Το Δόντι» (Φιλοποίμενος 36-42). Τα «Σάββατα δίχως μύθο» του Κώστα Λογαρά που επανεκδόθηκε από το Δόντι στις αρχές του 2017, θα αποτελέσουν τη βάση για τη συζήτηση του συγγραφέα με δύο νέους επιστήμονες της πόλης και την ανάγνωση κειμένων από δύο ξεχωριστούς ηθοποιούς.

Στη συζήτηση θα συμμετάσχουν ο παιδίατρος Αντώνης Δαρζέντας και ο δικηγόρος Τάκης Παπαδόπουλος, ενώ κείμενα από τα «Σάββατα δίχως μύθο» θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Μαρία Κατσανδρή και Δημήτρης Καραμπέτσης. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Νατάσα Τραγουστή.

Το βιβλίο «Σάββατα δίχως μύθο» κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1990 και επανεκδόθηκε από τις εκδόσεις «Το Δόντι» σε μια σύγχρονα σχεδιασμένη έκδοση που περιλαμβάνει εικαστικές δημιουργίες 22 καλλιτεχνών με την επιμέλεια της Λιάνας Ζωζά.

Τα «Σάββατα δίχως μύθο» αποτελούν την πιο χαρακτηριστική λογοτεχνική αποτύπωση της Πάτρας από έναν συγγραφέα που τη ζει, την αγαπά και τη σχολιάζει με μοναδικό τρόπο, δημιουργώντας γι’ αυτήν έναν ξεχωριστό μύθο που παραμένει, τριάντα σχεδόν χρόνια μετά, ανεξίτηλος.

Χωρίς υπερβολές και εντάσεις, αλλά με διεισδυτική και λυρική ματιά, ο Λογαράς χαρίζει στην Πάτρα μια ξεχωριστή περιπλάνηση στα ίχνη της ιστορίας της, στα σημάδια των σύγχρονων κατοίκων της, στους δρόμους και τις φωνές της πόλης.

Τα έργα τέχνης που περιλαμβάνονται στο βιβλίο παρουσιάστηκαν τον περασμένο Ιανουάριο στην γκαλερί Cube σε μια πολύ επιτυχημένη έκθεση, η οποία πρόκειται να ταξιδέψει και σε άλλες πόλεις.

Χορηγός της έκδοσης είναι η εταιρεία Γέφυρα Α.Ε.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon