Beach House - 7

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Beach House επιστρέφουν δισκογραφικά με τον έβδομο δίσκο τους, τρία χρόνια μετά την διπλή κυκλοφορία των ''Depression Cherry'' και ''Thank You Lucky Stars''. Στο ενδιάμεσο κυκλοφόρησαν και μία συλλογή με b sides και κομμάτια που είχαν μείνει εκτός των δίσκων τους, με τίτλο ''B Sides and Rarities''.Για τον τίτλο του δίσκου μάλλον δεν το έψαξαν και πολύ, αφού τιτλοφορείται ''7'', και δείχνει την σειρά που καταλαμβάνει το καινούργιο πόνημά τους στη δισκογραφία τους. Το περιεχόμενο του ''7'' όμως το έψαξαν, όπως ήταν αναμενόμενο (για τους Beach House μιλάμε), πολύ και έρχεται να προστεθεί σε μία ήδη σημαντική δισκογραφία. Πιστοί υπηρέτες του dream pop ιδιώματος, σίγουρα είναι από τους καλύτερους του είδους, κυκλοφόρησαν ακόμα έναν σπουδαίο δίσκο. Μεστές μελωδίες, ζεστή ατμόσφαιρα και τα υπέροχα φωνητικά της Victoria Legrand, υφαίνουν τον κόσμο των Beach House για ακόμα έναν απολαυστικό δίσκο. Οι επιρροές τους βρίσκονται στην απ έδώ πλευρά του Ατλαντικού και σε συγκροτήματα σαν τους Cocteau Twins, τους πρώιμους Lush και τους Slowdive. Οι Beach House αυτές τις επιρροές τις έχουν αφομοιώσει με δημιουργικό τρόπο και έχουν καταλήξει στο δικό τους ήχο. Έναν ήχο γοητευτικό και αιθέριο, που είναι το βασικό στοιχείο για την μεγάλη αποδοχή που έχουν οι Beach House.

To ''7'' είναι ένας δίσκος προσεγμένος σε κάθε λεπτομέρειά του, με την παραγωγή να την έχει αναλάβει από κοινού το συγκρότημα με τον Pete ''Sonic Boom'' Kember των Spacemen 3. Η καθαρή παραγωγή συμβάλλει στο να αναδειχθούν οι συνθέσεις του συγκροτήματος αλλά και τα φωνητικά της Legrand. Ολοκληρώνοντας την ακρόαση του ''7'', εύκολα δημιουργείται η εντύπωση ότι αυτός είναι ο καλύτερός τους δίσκος. Και αυτό είναι τεράστιο κοπλιμέντο για την νέα τους δουλειά αν αναλογιστούμε ότι οι Beach House έχουν κυκλοφορήσει ένα ''Myth'' και ένα ''Bloom''. Στον κόσμο τους συνυπάρχει η ονειροπόλος διάθεση με την μελαγχολία και η ευαισθησία με τον ρομαντισμό. Για να διαπιστωθεί αυτό αρκεί να ακούσεις κομμάτια σαν το ''Pay No Mind'', το ''L'inconnue'' και το ''Black Car''. Το ''Dark Spring'' είναι ένα εξαιρετικό pop single, ενώ το ''Dive'' ξεκινά με ατμοσφαιρικά πλήκτρα για να κλιμακωθεί και να καταλήξει σε ένα καθαρτικό ξέσπασμα προς το τέλος του, κάτι που οι Beach House δεν μας είχαν συνηθίσει στο παρελθόν. Το ''Woo'' είναι ακόμα ένα δείγμα εξαίσιας dream pop, ενώ στο ''Drunk In L.A.'' πειραματίζονται σε ένα ambient ηχητικό περιβάλλον. Το ''Girl Of The Year'' άνετα μπορεί να είναι το soundtrack των επερχόμενων καλοκαιρινών ηλιοβασιλεμάτων και στο τέλος χαλαρώνουμε με την επτάλεπτη ονειρική νωχελικότητα του ''Last Ride''.

Δεν ξέρουμε και του χρόνου αν θα υποστηρίζουμε ότι το ''7'' είναι ο καλύτερος δίσκος των Beach House, σίγουρα όμως είναι ένας από τους καλύτερους. Φοβερή ατμόσφαιρα και ολοκληρωμένες συνθέσεις για ένα από τα συνεπέστερα συγκροτήματα της εποχής μας. Σίγουρα τα θεσπέσια φωνητικά τους κάνουν να ξεχωρίζουν από άλλα παρεμφερή συγκροτήματα, αλλά το κλειδί της επιτυχίας τους είναι ότι έχουν βρει την ιδανική ισορροπία ανάμεσα στο dream και την pop στη μουσική τους. Ποτέ δεν πιστεύαμε ότι θα κατάφερναν να ξεπεράσουν το ''Myth'', αλλά μάλλον το έκαναν.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon