Saint Etienne - I 've Been Trying To Tell You

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Οι Saint Etienne είναι από τις πλέον ιδιαίτερες περιπτώσεις συγκροτημάτων για τον κόσμο της pop. Είναι ένα συγκρότημα που συνεχώς ατενίζει το μέλλον, έχοντας παράλληλα μία διαρκή νοσταλγία για το παρελθόν. Και φυσικά η δική τους pop χαρακτηρίζεται από την κομψότητα και το στυλ. Το ''I 've Been Trying To Tell You'' είναι η καινούργια τους δισκογραφική δουλειά και έρχεται τέσσερα χρόνια μετά το ''Home Countries''. Παρόλο που και οι δύο δίσκοι είναι σαφέστατα pop, ο ήχος του συγκροτήματος διαφοροποιείται αισθητά στο καινούργιο τους πόνημα. Στο ''Home Countries'', οι Saint Etienne έδωσαν έμφαση στην ύπαρξη σφιχτοδεμένων τραγουδιών και τα χαρακτηριστικά φωνητικά της Sarah Cracknell βρίσκονταν σε πρώτο πλάνο. Αντίθετα στο ''I 've Trying To Tell You'' οι Saint Etienne δίνουν έμφαση στα αφηρημένα ηχοτοπία και στη δημιουργία ατμόσφαιρας. Η λογική είναι πιο abstract και φλερτάρουν με τη balearic παράδοση. Εξάλλου οι Saint Etienne πάντοτε κατάφερναν να βρίσκουν την ισορροπία ανάμεσα στη χορευτική διάθεση και στην indie ευαισθησία. Ένα συγκρότημα που στα τριάντα, πλέον, χρόνια της δράσης τους, μας έχει χαρίσει τουλάχιστον μία ντουζίνα κλασσικών singles και πολλές στιγμές ευγενικής ανόθευτης pop.

Ο δίσκος ξεκινά με το πιο στρωτό κομμάτι που περιέχει. Ονομάζεται ''Music Again'' και οι ακουστικές κιθάρες συντροφεύουν τα ευαίσθητα φωνητικά της Cracknell. Στο ''Pond House'' ακούγονται σαν να ρεμιξάρουν ένα δικό τους παλαιότερο κομμάτι, με τα ράθυμα beats να στέκονται επιβλητικά πάνω στην αρχική μελωδία, ενώ στο ''Fonteyn'' καταθέτουν ετεροχρονισμένα τη δική τους άποψη για το trip hop, που σαφέστατα είναι πιο pop και βρίσκει τη Cracknell να αισθάνεται άνετα στο ρόλο που είχε η Elizabeth Frazer όταν συνεργάζονταν με τους Massive Attack. Οι Saint Etienne πάντοτε είχαν μία chill άποψη για τη χορευτική μουσική και αυτό φαίνεται στο ''Little K'', ενώ στο ''Blue Kite'' βουτάνε στα αχαρτογράφητα για αυτούς νερά της δημιουργίας αφηρημένων ηχοτοπίων. Με μία shoegaze λογική φλερτάρουν στο ''I Remember It Well'', ενώ στο ''Penlop'' υπάρχει έντονο το άρωμα της '90ς pop. Το ''Broad River'' κλείνει το δίσκο με φευγάτη διάθεση και ρευστές μελωδίες. Οι Saint Etienne δεν είναι πλέον μία μηχανή παραγωγής singles. Είναι βετεράνοι που εξακολουθούν να είναι ενεργοί και να αναζητούν καινούργιους για αυτούς ήχους. Εξακολουθούν να ψάχονται και να μην επαναπαύονται στις δάφνες του παρελθόντος τους. Το ''I 've Been Trying To Tell You'' είναι η απόδειξη. Η μπάντα εξακολουθεί να έχει χημεία και αυτό φαίνεται σε έναν δίσκο που τα φωνητικά, σήμα κατατεθέν για το συγκρότημα, της Cracknell έχουν δευτερεύοντα ρόλο σε σχέση με το παρελθόν.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon