In The City #07

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Τη Κυριακή που μας πέρασε εμφανίστηκαν στο Χασομέρι οι Appalachian Cobra Worshipers, παρουσιάζοντας τη παρεϊστικη εκδοχή τους στην αμερικάνικη (κυρίως) μουσική παράδοση. Διασκευές που κινούνταν από Leadbelly σε Tom Waits και από παραδοσιακά τραγούδια σε Nick Cave, διανθισμένα με ιστορίες (πραγματικές και φανταστικές) από τα τόσα χρόνια ενασχόλησης τους με τη μουσική. Σκοπός της μπάντας δεν είναι η καταξίωση και η επιτυχία αλλά το να περνούν καλά οι ίδιοι, μαζί με όσους έρχονται να τους ακούσουν. Και το κατάφεραν με το παραπάνω. Η αυθεντικότητά τους και η γνήσια αγάπη τους για αυτό που κάνουν έγιναν αντιληπτά από το κοινό που τους χάρισε απλόχερα πολλάκις το χειροκρότημά του. Η μπάντα δημιουργήθηκε για να παίζει όπου τη καλλούν, σε σπίτια, σε κήπους, σε μικρά μαγαζιά και όπου μπορεί κάποιος να θέλει καλή μουσική. Για να διασκεδάσει κάποιος μαζί τους δεν χρειάζεται να έχει ακούσει τα άπαντα του Dylan, αρκεί να φέρει μαζί του τη καλή του διάθεση και λίγη όρεξη να ακούσει κάτι πέρα από τα δικά του τετριμένα. Για τα υπόλοιπα φροντίζουν οι Appalachian Cobra Worshipers, που καταφέρνουν να κάνουν το κόσμο μία παρέα όπου εμφανίζονται. Αυτό έκαναν και τη Κυριακή και στο τέλος κατέληξαν να συζητούν με τον καθένα μας επί παντός επιστητού και πάντα συνοδεία αλκοόλ. Από τα πιο ενδιαφέροντα events για φέτος και σίγουρα το πιο παρεϊστικο. Συστήνονται ανεπιφύλακτα σε κάποιον όπου και να τους πετύχει.

Από εκεί και πέρα η πόλη έχει φορέσει τα γιορτινά της, με στολισμένες βιτρίνες, εορταστικούς φωτισμούς και τον κόσμο να προσπαθεί να απαλλαγεί από το αγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Φορούν τα καλά τους ρούχα, έστω και αν δεν είναι τελείως καινούρια, και κάνουν τα περιορισμένα ψώνια και δώρα που έχουν τη δυνατότητα. Τα δεδομένα οικονομικά προβλήματα έκδηλα αποτυπώνονται και στις γιορτές. Οι αγορές περιορίζονται στα απαραίτητα, ενώ και τα χαμόγελα γίνονται πιο παγερά. Το μόνο θετικό ότι έχει περιοριστεί η αχρείαστη κατανάλωση και όλοι εκτιμούμε περισσότερο αυτό που έχουμε. Αλλά προφανώς κάτι τέτοιο και δεν έπρεπε να γίνει με τόσο οδυνηρό τρόπο. Μακάρι το νέο έτος να φέρει στον καθένα μας ότι επιθυμεί. 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon