Reuters, Μέρος δεύτερο: Οι καλύτερες εικόνες για το 2013

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το πρακτορείο Reuters επέλεξε λίγο πριν τέλος του έτους, να δημοσιεύσει μια συλλογή  με μερικές από τις πιο εντυπωσιακές εικόνες από την παγκόσμια κάλυψη των ειδήσεων, της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού. Από τις φυσικές καταστροφές, στην εμπλοκή στη Συρία και στη σφαγή στο εμπορικό κέντρο Westgate στην Κένυα. Μια εικόνα ενός χεριού που πετάγεται έξω κάτω από τα ερείπια των γκρεμισμένων κτιρίων στο Μπαγκλαντές, εμφανίζεται μαζί με τις εικόνες της  έναρξης της δεύτερης θητείας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και ενός άνδρα που τραυματίζεται από έναν ταύρο κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ στο San Fermin στην Παμπλόνα. Τα συναισθήματα εναλλάσσονται αστραπιαία μαζί με κάθε φωτογραφία, ενώ στο τέλος στέκεις σαστισμένος καθώς σου θυμίζουν ότι στην πλειονότητα τα γεγονότα που πραγματικά πρωταγωνιστούν στα παγκόσμια νέα αυτής της μικρής κουκκίδας στον χάρτη του σύμπαντος, είτε έχουν εικόνες τρόμου, πόνου και βίας, είτε αντικατοπτρίζουν την ματαιόδοξη εμμονική ενασχόληση με ξεπερασμένους θεσμούς όπως η βασιλεία και τα βαφτίσια των χλωμών απογόνων τους.

Ακολουθεί το δεύτερο μέρος: (Εδώ το πρώτο)

Πυροσβέστες ρίχνουν νερό κοντά σε ένα φλεγόμενο σπίτι στην περιοχή Twin Pines Road, Καλιφόρνια, 7 Αυγούστου 2013.

Η Song Xuxia, 19 ετών, λαμβάνει θεραπεία σε νοσοκομείο μετά από ένα σεισμό μεγέθους 6,6 που έπληξε την επαρχία Gansu ατην Κίνα, 23 του Ιουλίου του 2013.

Εργάτες που δουλεύουν σε κοντινή απόσταση παίρνουν ένα υπνάκο στον δρόμο,ενώ τα αυτοκίνητα τους προσπερνούν. Chongqing, Κίνα, 23 Ιουλίου 2013.

Ο Mohammed Ilmi Adam, ένας δεκαεφτάχρονος  Σομαλός μετανάστης, κοιτάζει έξω από ένα παράθυρο σε ένα λεωφορείο της αστυνομίας μετά την άφιξή του σε στρατιωτική βάση στη Βαλέτα, 10 Ιουλίου 2013.

Μια ηλικιωμένη γυναίκα αρπάζει το πόδι ενός αξιωματικού της αστυνομίας, καθώς οι κάτοικοι της κοινότητας Boeung Kak Lake συλλαμβάνονται και μεταφέρονται σε μια κλούβα της αστυνομίας κατά τη διάρκεια διαδήλωσης στην Πνομ Πενχ, 13 Μάρτη του 2013.

Ένας άντρας από το Μπαλί κλωτσάει την φωτιά κατά τη διάρκεια του τελετουργικού  "Perang Api" (πόλεμος φωτιάς). Μπαλί, 11 Μαρτίου, 2013.

Σωροί μεταναστών που πνίγηκαν, βρίσκονται στην παραλία στο χωριό της Σικελίας Sampieri, 30 Σεπτέμβρη, 2013.

Σκύλος ουρεί σε ένα νέο έργο του Βρετανού καλλιτέχνη graffiti Banksy στην West 24th street στη Νέα Υόρκη, 3 Οκτωβρίου, 2013.

Ένας κήπος με πισίνα κατακλύζεται από τα νερά του ποταμού Έλβα κατά την διάρκεια πλημμυρών κοντά στο Magdeburg στο ομόσπονδο κρατίδιο της Saxony Anhalt, Γερμανία, 10 Ιουνίου, 2013.

Ο Πάπας Φραγκίσκος χαιρετά ένα πλήθος πιστών από το Popemobile του στο κέντρο του Ρίο ντε Τζανέιρο, 22 Ιουλίου 2013.

Ο Dan McManus και ο σκύλος του Shadow πετούν μαζί έξω από το Salt Lake City, Utah, 22 Ιουλίου 2013.Ο McManus υποφέρει από άγχος αλλά η παρουσία και συντροφικότητα του Shadow τον βοηθούν να διαχειριστεί τα συμπτώματα.

Μια μύγα προσγειώνεται ανάμεσα στα μάτια του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ενώ μιλάει στο State Dining Room του Λευκού Οίκου στην Ουάσιγκτον, 24 Ιανουαρίου 2013.

Ο Donald Smitherman, 98, φιλάει τη γυναίκα του Marlene στο τέλος του χορού στη Sun City, Αριζόνα, 5 Ιανουαρίου, 2013. Η Sun City χτίστηκε το 1959 από τον επιχειρηματία Del Webb ως η πρώτη ενεργή κοινότητα συνταξιοδότησης της Αμερικής για τους άνω των 55 ετών.

Η Lesleigh Coyer, 25, από το Μίσιγκαν, ξαπλώνει μπροστά από τον τάφο του αδελφού της, Ryan Coyer, ο οποίος υπηρέτησε με τον αμερικανικό στρατό στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, στο Εθνικό Κοιμητήριο Arlington στη Βιρτζίνια 11 Μαρτίου του 2013.

Ο Πρίγκιπας της Βρετανίας William και η σύζυγός του Catherine, δούκισσα του Cambridge, εμφανίζονται με το γιο τους Πρίγκηπα George έξω από το Νοσοκομείο St Mary, στο κεντρικό Λονδίνο, 23 Ιουλίου 2013.

Ο "Blade Runner" Oscar Pistorius αναμένει την έναρξη των δικαστικών διαδικασιών στο δικαστήριο Pretoria Magistrates. 19 Φεβρουαρίου, 2013.

Οι γυναίκες, που είναι μέρος της "Sawt al-Haq" (η φωνή των δικαιωμάτων), στέκονται με τα όπλα τους, κατα την διάρκεια στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Χαλέπι, 17 Φεβρουαρίου, 2013.

Ο Hans van 't Woud, ένας ερευνητής χαρτογράφησης και αξιωματικός υγείας και ασφάλειας του πληρώματος της αποστολής 125 EuroMoonMars B,  συλλέγει γεωλογικά δείγματα για μελέτη στο σταθμό Mars Desert Research (MDRS) στην έρημο της Γιούτα που μοιάζει αρκετά με το έδαφος του πλανήτη Άρη. 2 Μαρτίου του 2013.

Ο ερευνητής λύκων Werner Freund δαγκώνει ένα πτώμα ελαφιού, δίπλα σε ένα λύκο Μογγολίας μέσα στη γερμανική επαρχία του Saarland, 24 Ιανουαρίου 2013.

Ο Bratislav Stojanovic, ένας άστεγος άντρας, κρατά κεριά καθισμένος σε έναν τάφο όπου και ζει στη νότια Σερβική πόλη Nis, στις 9 Φεβρουαρίου 2013. Ο 43 ετών, γεννημένος στην Nis, εργάτης οικοδομών Stojanovic δεν είχε ποτέ μια κανονική δουλειά. Έζησε πρώτα σε εγκαταλελειμμένα σπίτια, αλλά περίπου 15 χρόνια πριν, εγκαταστάθηκε στο παλαιό νεκροταφείο της πόλης.

Διαδηλωτές προσπαθούν να αποφύγουν τα δακρυγόνα που εκτοξεύονται από τα ΜΑΤ κατά τη διάρκεια συγκρούσεων κοντά στην πλατεία Ταχρίρ στο Κάιρο, στις 24 Ιανουαρίου 2013.

Ο Nick "The Quick" τραβά το ρεβόλβερ από την ζώνη του και πυροβολεί καθώς συμμετέχει στο καναδέζικο πρωτάθλημα Open Fast Draw. Βρετανική Κολούμπια, 21 Ιουλίου 2013.

Μια γυναίκα διασώζεται κατά τη διάρκεια καταρρακτώδους βροχής στο Χαλάνδρι, Αθήνα, 22 Φλεβάρη 2013.

Ένας πατέρας αντιδρά μετά το θάνατο δύο εκ των παιδιών του από βομβαρδισμό δυνάμεων πιστών στον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ αλ-Άσαντ, στο Χαλέπι, 3 του Ιανουαρίου 2013.

Εδώ όλες οι εντυπωσιακές φωτογραφίες που επέλεξε το πρακτορείο Reuters.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon