Bonne Idee #07: Τα Αυγά Και Πασχάλια

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το Πάσχα σαν γιορτή είναι λίγο πιο μυσταγωγική  από ότι τα Χριστούγεννα. Και δεν θα ασχοληθώ καθόλου με τα θρησκευτικά σε αυτό το σημείο, διότι είναι πολύ σύνηθες.Οπου και να κοιτάξεις, όπου και να σταθείς συμβαίνουν πράγματα και θαύματα. Ανθοφορίες, ευωδίες από νερατζιές , χαχανίσματα από παιδιά που παίζουν σε μικρές γειτονιές (ναι συμβαίνει ακόμα) και κάτι πιο δροσερό που να θέλουμε να πιούμε μας προετοιμάζει για την άνοιξη και φυσικά το καλοκαίρι που πλησιάζει.

Τα έθιμα τα ψιλοξέρουμε … τα αυγά  βάφονται κόκκινα ,τα τσουρέκια είναι  παραφουσκωμένα , ανάβουμε λαμπάδες και τα τοιάυτα! Το ρεζουμέ είναι το εξής χρησιμοποιούμε αντικείμενα με διαφορετική από την κανονική τους χρήση σε χειροποίητες κατασκευές. Σήμερα προτείνω, λοιπόν, μια κατασκευή που φέρνει λίγο γιορτινή ατμόσφαιρα στο σπίτι και τα παιδιά θα διασκεδάσουν φτιάχνοντας το με εσάς!

Τα υλικά που θα χρειαστούμε είναι πολύ απλά και εννοείται πως δεν κοστίζουν σχεδόν  τίποτα!

  • Μια χάρτινη αυγοθήκη (είτε από αυγά που αγοράσαμε και μας ξέμεινε ,ή την αγοράζουμε από είδη χαρτικών (0,20 λεπτά)
  • Διάφορα ψιλοτσουμπλεκάκια(θα σας εξηγήσω πιο κάτω!)
  • Σιλικόνη (θερμαινόμενη)

Σίγουρα θα σας τυχαίνει να μαζεύονται διάφορα πραγματάκια από το σχολείο των παιδιών.Τα βρίσκετε συνήθως μέσα στη σχολική τους σάκα ή στα υλικά από το μάθημα των εικαστικών.Λέω για το χαρτί το γκοφρέ ας πούμε,κορδελίτσες ,συρματάκια για πίπες(πολύχρωμες) ,μαρκαδόρους και από τα δικά μας τα συμπράγκαλα έχουμε υφάσματα από κάτι που φτιάξαμε και μας ξέμειναν 20 πόντοι ή ένα παλιό κουπ κατ  με πασχαλινό σχέδιο για τα μπισκότα.

Οι ιδέες και τα υλικά μπορούν πραγματικά να είναι αμέτρητα. Από ένα πλει μομπίλ έως ένα χτένακι ψεύτικο.Αρκεί να βάλετε κόκκινο χρώμα για να φαίνεται πιο εορταστικό.Τα παιδιά θα το αποφασίσουν βέβαια αυτό ,μπορεί στο τέλος να μην είναι και πολύ πασχαλιάτικο ,αλλά ποιος νοιάζεται!

Η αυγοθήκη αποτελεί τη βάση και αφού τα παιδιά συνδυάσουν με τη δική τους φαντασία τον πασχαλιάτικο πίνακα τους, εσείς με προσοχή θα τα κολλήσετε με τη θερμαινόμενη σιλικόνη.

Μερικά μυστικά:

  • Το τσουβάλι και το φυσικό χόρτο (κύπερη) είναι οικονομικά σαν υλικά, μπορείτε να τα βρείτε σε μαγαζιά με γεωργικά είδη σε όση ποσότητα επιθυμείτε(αφού πωλούνται με το μέτρο και το το κιλό αντίστοιχα).Γεμίζετε τις αυγοθήκες με αυτά  και μετά προσθέτετε από πάνω ότι άλλο νομίζετε.
  • Παλιές δαντέλες της γιαγιάς θα δώσουν έναν ρομαντικό στυλ.
  • Μικρά κοτοπουλάκια κίτρινα και λευκά ή πλαστικά αυγά για πιο cult πασχαλινή διακόσμηση.
  • Το γκοφρέ χαρτί ,σε πράσινη απόχρωση ,θα σας διευκολύνει παίζοντας τον ρόλο του γρασιδιού.Το κόβουμε σε μια φαρδιά λωρίδα ,τη διπλώνουμε στα δύο και με το ψαλίδι ψαλιδίζουμε τις άκρες του χωρίς να τη κόψουμε έως το τέλος .Στο τέλος του το πιάνουμε από την άκοπη πλευρά και του τσαλακώνουμε τις άκρες,ώστε να πάρει τη μορφή φουντίτσας.(βλ.φωτό)
  • Το τελικό στάδιο της κατασκευής μας, είναι να τρυπήσουμε τις δύο άκρες της αυγουθήκης και να περάσουμε σύρμα, για να το κρεμάσουμε στην πόρτα ή όπου αλλού θέλουμε.

Καλό  Πάσχα!

     

     

 

Μυρτώ Σιλιντζίρη ([email protected])

 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon