In The City #10

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Το Σάββατο βράδυ είπα να κάνω μία βόλτα από νωρίς στο κέντρο της Πάτρας, αφενός γιατί δεν είχα κάτι καλύτερο να κάνω και αφετέρου για να διαπιστώσω προς τα που θα κινηθεί ο περισσότερος κόσμος το καλοκαίρι στο κέντρο της πόλης. Ξεκίνησα κατά τις 11 από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, που είχε αρκετή κίνηση στο κομμάτι από Γούναρη έως Ερμού και ελάχιστη στο υπόλοιπο και στην Αγίου Νικολάου. Μάλλον οι θαμώνες αυτών των μαγαζιών προτίμησαν τον τελικό της Eurovision που διεξάγονταν εκείνη την ώρα. Πάντοτε η Αγίου Νικολάου αποτελούσε μια πιο mainstream επιλογή και αφού mainstream και Eurovision δένουν γάντι η Αγίου Νικολάου έμεινε μόνη της το Σάββατο βράδυ. Ανηφορίζοντας προς τα πάνω διαπίστωσα πως για φέτος το hot spot θα είναι ο πεζόδρομος της Hφαίστου. Τραπεζάκια έξω που έλεγε και ο Σαββόπουλος προ αμνημονεύτων χρόνων και μία απίστευτη λαοσύναξη σε έναν πεζόδρομο που μαράζωνε μέχρι και λίγες ημέρες πριν. Παλιά και νέα μαγαζιά έχουν απλώσει τραπεζοκαθίσματα και μεγάλο κομμάτι της πόλης έχει βρει το μέρος που θα τη βγάλει φέτος το καλοκαίρι. Η πασαρέλα που δημιουργείται βοηθάει και αυτή στην ακόμα μεγαλύτερη προσέλευση κόσμου. Τσίπουρο, ούζο και κρασιά έχουν την τιμητική τους και με ένα ταληράκι τρως, πίνεις και κάθεσαι τρεις με τέσσερις ωρίτσες. Μια χαρά για όλους δηλαδή, ειδικά τώρα που δεν έχουμε και λεφτά. Για όλους; Μόνο για τους μαγαζάτορες δεν είμαι σίγουρος που δεν ξέρω αν είναι ικανοποιημένοι με το ταμείο που κάνουν. Αφήνοντας το νέο hot spot ανηφόρησα προς το Naja, όπου ήξερα ότι εκεί θα πιω μία κρύα μπύρα ακούγοντας τους αγαπημένους μου Arcade Fire και LCD Soundsystem.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon