Stanley Kubrick (μέρος 2ο) : Αφίσες με την ματιά ενός graphic designer

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
Εικόνα Mimis Plessas

Δεύτερο μέρος στο μίνι αφιέρωμα μας στον σπουδαίο Stanley Kubrick και αυτήν την φορά θα ταξιδέψουμε στην φιλμογραφία του μέσα από αφίσες των ταινιών του, σχεδιασμένες όμως με μια σύγχρονη ματιά. Υπεύθυνος για αυτήν την δουλειά ο Γάλλος graphic designer Μαρτέν Γουτισέτ, ο οποίος με ένα μοναδικό τρόπο δίνει μια φρέσκια αισθητική στις αφίσες των ταινιών του Kubrick. Δύσκολα κανείς θα αποτολμούσε κάτι τέτοιο, ιδιαίτερα σε ένα έργο τόσο διαχρονικό και δοκιμάζοντας να επανασχεδιάσει αφίσες εικονίσματα του παγκόσμιου σινεμά. Όμως ο Μαρτέν Γουτισέτ καταφέρνει να δώσει μια νέα πνοή, με απόλυτο σεβασμό στο έργο και στην άποψη του Stanley Kubrick. Πολύ πιθανόν να άρεσαν και στον τελειομανή και πρωτοπόρο σκηνοθέτη αν ζούσε σήμερα. 

Αρχικά βλέπουμε το εξαιρετικό βίντεο που παρουσιάζει με χρονολογική σειρά την φιλμογραφία του, μέσα από το οποίο προέκυψαν οι παρακάτω αφίσες. 

 

 

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon