13 xρόνια Mojo Radio με τους Dub Pistols

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Κατα γενική παραδοχή ο αριθμός 13 έχει συνδεθεί με τη γρουσουζιά (αλλά και με τον Παναθηναϊκό). Ο Μojo Radio συμπλήρωσε δεκατρία χρόνια ύπαρξης στα ερτζιανά και χωρίς να μασάει από προλήψεις, είπε να το γιορτάσει χωρίς κανέναν φόβο αλλά με πολύ πάθος. Και ποιος θα μπορούσε να είναι καλύτερος τρόπος για να το γιορτάσει, πέρα από το να διοργανώσει μία συναυλία party; Βλέπετε αν το ραδιόφωνο είναι η μία όψη του νομίσματος, η διοργάνωση συναυλιών είναι η άλλη, μιας και ο Mojo και προσωπικά ο ιδιοκτήτης του, Χρήστος Συρίμπεης, έχουν ταυτιστεί απόλυτα με την διοργάνωση συναυλιών τα τελευταία χρόνια. Άρτια events, με φρέσκα ονόματα, αλλά και με παλαιότερους αγαπημένους καλλιτέχνες, που έφερε στη Πάτρα ο Mojo, βάζοντας και τη πόλη μας δυναμικά στο συναυλιακό χάρτη. Για το γενέθλιο party του σταθμού επιλέχθηκαν να καλλεστούν οι Dub Pistols, μπάντα που έχει έρθει άλλες δύο φορές στη Πάτρα, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Από νωρίς το απόγευμα της Κυριακής, στη πλαζ του Ε.Ο.Τ άρχισε να συγκεντρώνονται οι φίλοι του σταθμού για να γιορτάσουν και να διασκεδάσουν. Το ζέσταμα του κοινού ανέλαβαν οι Bandamadara, με την εννιαμελή σύνθεση και τα πνευστά να δίνουν ένα ιδιέταιρο χρώμα στις συνθέσεις τους. Στη πράξη η μπάντα δεν ήταν καθόλου μαντάρα, αντιθέτως είναι πολύ δεμένη και με μεγάλη επικοινωνιακή ικανότητα και αυτοπεποίθηση, που προφανώς πηγάζει και από τις αρκετές συναυλίες που ήδη έχουν κάνει. Ο στίχος τους έχει πολλές κοινωνικές αναφορές και εστιάζει αρκετά στα προβλήματα της σύγχρονης Ελλάδας που γιγαντώθηκαν με την κρίση. Στο τέλος της εμφάνισής τους κόπηκε και η τούρτα του σταθμού με το νούμερο 13. Ακολούθησε ένα μικρό σχετικά κενό έως ότου οι Dub Pistols ανέβουν στη σκηνή.

Εν τω μεταξύ η προσέλευση του κόσμου είχε αυξηθεί πολύ, με συνέπεια μπροστά στη σκηνή να επικρατεί συνωστισμός. Οι Dub Pistols σε μεγάλη φόρμα και με όρεξη για αστεία και παιχνίδι με τον κόσμο, πραγματοποίησαν μία γεμάτη εμφάνιση, που άφησε άπαντες ικανοποιημένους.  Το περιβάλλον δίπλα στη θάλασσα σίγουρα ευνοεί τη groovy μουσική τους. Με κύρια αναφορά τη βρετανική ska των 80ς και με μία διάχυτη mod άποψη, οι Dub Pistols δεν δυσκολεύτηκαν καθόλου να παρασύρουν το πολυάριθμο κοινό σε ασταμάτητο χορό. Στο set τους συμπεριέλαβαν παλαιότερα κομμάτια τους, αλλά και κάποια τελείως καινούργια, που και αυτά βρήκαν μεγάλη ανταπόκριση στο κόσμο. Το party τελείωσε πριν τα μεσάνυχτα, βλέπετε υπάρχουν και οι ώρες κοινής ησυχίας, οι περισσότεροι αποχώρησαν, λίγοι άραξαν σε πηγαδάκια κουβεντιάζοντας και οι πιο τολμηροί έκαναν τη βραδινή βουτιά τους στη θάλασσα. Το ραντεβού δόθηκε για το  επόμενο event του σταθμού και είμαστε σίγουροι ότι ο Χρήστος κάτι καλό θα έχει στο μυαλό του. 

Φωτογραφίες: Παντελής "Ted" Νικολακόπουλος

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon