Fashion Facts #1

Μήνυμα σφάλματος

  • Notice: Undefined index: taxonomy_term στην similarterms_taxonomy_node_get_terms() (γραμμή 518 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 0 στην similarterms_list() (γραμμή 221 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).
  • Notice: Undefined offset: 1 στην similarterms_list() (γραμμή 222 του /home/vasileio/www/ganymede/sites/presspop.gr/modules/similarterms/similarterms.module).

Κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα με την στήλη μόδας του PressPop.gr θα ήθελα να σας συστήσω το Fashion Facts. Το Fashion Facts πρόκειται για ενδιαφέροντα γεγονότα από την ιστορία της μόδας που από εδώ και πέρα θα σας περιγράφω.

Δεν θα μπορούσα λοιπόν παρά να ξεκινήσω με το πιο ιστορικό πρόσωπο της υψηλής ραπτικής, τον Charles Frederick Worth, γνωστό και ως πατέρα της μόδας. Ο πατέρας λοιπόν ήταν ο πρώτος σχεδιαστής που έβαλε ταμπελάκια με την υπογραφή του και με αυτό τον τρόπο έκανε τις δημιουργίες του, τις οποίες τυχαίνει να φορούσαν και βασίλισσες σε όλο τον κόσμο, να μοιάζουν με έργα τέχνης.

Το συγκεκριμένο ταμπελάκι ανήγαγε το ρούχο σε σχέδιο και εισήγαγε την έννοια του “σχεδιαστή” μόδας και από τότε οι κυρίες της αριστοκρατίας απαιτούσαν τα ρούχα που ράβανε να έχουν αυτό το περίφημο ταμπελάκι, ώστε να μπορούν να αποδείξουν ότι πρόκειται για ρούχο σχεδιαστή.

Twitter icon
Facebook icon
Google icon
StumbleUpon icon